Ford: Ανάρπαστη η First Edition έκδοση του Mach-E


Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε πως η πρώτη σειρά εκδόσεων του ηλεκτρικού της Mach-E ξεπούλησε.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/12/2019

Το Mach-E είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο στο Los Angeles και ήδη όλη η σειρά First Edition έχει καπαρωθεί καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 500 δολαρίων. Στην πραγματικότητα η First Edition έχει εξαντληθεί εδώ και αρκετές μέρες αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη ως επιλογή στο site της αμερικανικής Ford.

Απλά σήμερα, την τελευταία ημέρα του χρόνου, η Ford το επιβεβαίωσε επίσημα λέγοντας πως ο στόχος είναι η παραγωγή 50.000 Mach-E το χρόνο. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ταυτόχρονα η εταιρία έδωσε μερικά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το ότι το δημοφιλέστερο χρώμα στο Mach-E είναι το χαρακτηριστικό γκρι Carbonized Gray με ένα 38% των υποψήφιων αγοραστών να το επιλέγει. Δεύτερο είναι το Grabber Blue Metallic με 35% και ακολουθεί το με 27% το Rapid Red.

Το 80% των παραγγελιών αφορά στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία, αυτή με χωρητικότητα 98,8 kWh και αυτονομία 600 km (η μικρότερη έχει 75,7 kWh), το 30% την GT, ενώ την επιλογή με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση επιλέγει το 55%. Επίσης, η Ford δήλωσε πως το ¼ των πωλήσεων αφορά σε οδηγούς από την Καλιφόρνια. Στην Ευρώπη το Mach-E θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του νέου έτους.