Ford: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,7% στην Ευρώπη


Αύξηση 7,7 % το πρώτο πεντάμηνο του 2014 & κατά 82,50% στην Ελλάδα για τη Ford.

  • 26/6/2014

Αύξηση 7,7 % το πρώτο πεντάμηνο του 2014 & κατά 82,50% στην Ελλάδα για τη Ford η οποία έχει και το υψηλότερο μερίδιο επαγγελματικών οχημάτων από το 1998.

Οι πωλήσεις της Ford Motor Company στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 7,7% το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς – ξεπερνώντας τη σχετική αύξηση της αυτοκινητοβιομηχανίας – χάρη στην ισχυρή ζήτηση για να νεότερα μοντέλα Ford.
 
Η Ford πούλησε 98.600 οχήματα στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές ** το Μάιο και 496,400 οχήματα το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς, ετήσια αύξηση 35.500 μονάδων ή 7,7%. Το μερίδιο αγοράς της Ford μέχρι το Μάιο ήταν 7,9%, αύξηση κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα από πέρσι.
 
Οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford αυξήθηκαν κατά 12,8% το Μάιο και κατά 8,1% τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς ενώ στην Ελλάδα κατά 73,68%, ενισχύοντας το μερίδιο των CV στο 10,5% το Μάιο και 10,2% το πρώτο πεντάμηνο, το υψηλότερο σκορ σε 16 χρόνια. Το Transit παραμένει best-seller στη μικτή κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων ενός και δύο τόνων στην Ευρώπη.*
 
Η έμφαση της Ford στην αύξηση των πωλήσεων σε ιδιώτες, πελάτες λιανικής (στην Ελλάδα το μερίδιο της Ford αυξήθηκε κατά 92% στο πεντάμηνο, και εταιρικούς πελάτες (fleet), που εκτιμούν ακόμα περισσότερο το κύρος της μάρκας και την αξία μεταπώλησης, εξακολουθεί να παρουσιάζει πρόοδο, αν και το ποσοστό αύξησης στη χώρα μας φτάνει το 92%. Οι πωλήσεις Ford στους Ευρωπαίους πελάτες λιανικής και fleet αυξήθηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 72% επί των συνολικών πωλήσεων το πρώτο πεντάμηνο*, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα μέσο όρο της βιομηχανίας. Ομοίως, οι ημερήσιες ενοικιάσεις  και οι ταξινομήσεις εμπόρων  έπεσαν στο 28% σε 12-μηνη βάση.
 
«Τα νεότερα οχήματά μας  – όπως τα Fiesta, Kuga και Transit – βοήθησαν τη Ford να κάνει ένα ισχυρό ξεκίνημα το 2014 και περιμένουμε πολύ περισσότερα μοντέλα φέτος μεταξύ των οποίων το νέο Focus και το νέο Mondeo,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.
 
Το δε Μάιο, οι πωλήσεις της Ford έπεσαν κατά 900 οχήματα ή 0,9% από πέρσι, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μειωμένη διαθεσιμότητα μεγάλων οχημάτων Ford – Mondeo, S-MAX και Galaxy – στα καταστήματα εμπόρων Ford από το Μάιο του 2013 μετά από την, για αρκετούς μήνες, περιορισμένη τροφοδοσία από το εργοστάσιο του Genk (Βέλγιο).
 
Με αύξηση περίπου 40% τους πρώτους πέντε μήνες, το Kuga σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση πωλήσεων από όλα τα μοντέλα Ford. No 1 best seller της Ford παρέμεινε το Fiesta, και ακολουθούν τα Focus, C-MAX και Kuga.


* Στοιχεία διαθέσιμα για Ιανουάριο - Απρίλιο 2014
 
** Με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014, η Ford Ευρώπης αναφέρει τις πωλήσεις της για τις 20 κύριες Ευρωπαϊκές αγορές όπου εκπροσωπείται μέσω των Εθνικών Εταιριών Πωλήσεων. Προηγουμένως η Ford ανέφερε 19 χώρες. Η Ρουμανία προστέθηκε ως 20ή αγορά. Η Ford Ευρώπης έχει λανσάρει επίσης ένα μερίδιο αγοράς για το σύνολο των 50 Ευρωπαϊκών αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται. Ακολουθεί η λεπτομερής λίστα των αγορών.