Ford Bronco Pope Francis Center First Edition: Στο... σφυρί, αλλά για καλό σκοπό!


Η ιστορία διαδραματίζεται το 1979 στις ΗΠΑ, με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ να χρειάζεται ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα για τις μετακινήσεις του.

  • 26/1/2022

Όταν ο 1979 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ford είχε προθυμοποιηθεί να του παραχωρήσει ένα όχημα μέσα απ’ το οποίο θα ερχόταν σε επαφή με τα πλήθη που είχαν συρρεύσει για να τον δουν από κοντά. Μην πάει το μυαλό σας σε κάποια ειδική αλεξίσφαιρη έκδοση με τον Πάπα καθισμένο μέσα σε βιτρίνα. Οι εποχές ήταν εντελώς διαφορετικές, με την Ford να επιλέγει ένα Ford Bronco όπου το πίσω μέρος ήταν ανοιχτό (!) ώστε ο ποντίφικας να μπορεί να στέκεται όρθιος και να χαιρετά το ποίμνιο.

O Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ κατά την είσοδό του στο Yanknee Stadium της Νέας Υόρκης το 1979
O Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ κατά την είσοδό του στο Yanknee Stadium της Νέας Υόρκης το 1979

Αυτό το όχημα έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο ξεχωριστά "Popemobile" (off-roader γαρ) και η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία one-off αναβίωσή του που φέρει την ονομασία Ford Bronco Pope Francis Center First Edition. Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου το συλλεκτικό όχημα θα βγει σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Barret-Jackson στην Αριζόνα, με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να πηγαίνει στο ίδρυμα Pope Francis Center στο Ντιτρόιτ που βοηθάει άστεγους της περιοχής.

Το χρώμα αυτής της ειδικής έκδοσης είναι το λευκό Wimbledon, το ίδιο ακριβώς που είχε και το off-roader όταν μετέφερε τον Πάπα, έχουν τοποθετηθεί σιδερένιες ζάντες, led φωτιστική γραμμή στην οροφή, δύο προβολείς πάνω στο καπό, η γρίλια έχει επανασχεδιαστεί για να δείχνει old-fashion, ενώ σε πολλά σημεία έχουν προστεθεί ασημένιες και κόκκινες λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτής της έκδοσης, πολλά είναι τα μέσα των ΗΠΑ που αναφέρουν πως η πρόταση αποτελεί ταυτόχρονα και ένα teaser της Ford για το επερχόμενο Bronco Heritage Edition που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023.