Ford: επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη startup Rivian


Το πλαίσιο Boomerang της Rivian θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/4/2019

Η Ford προχωρά σε μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη startup εταιρεία Rivian, η οποία έχει έδρα στο Michigan των ΗΠΑ, ασχολείται αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εντυπωσίασε στην περσινή έκθεση του Los Angeles. Τόσο με το SUV της, το R15 όσο και με το ημιφορτηγό της R1T, που και τα δύο διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία τους.

Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο που ονομάζεται Boomerang και ενσωματώνει τη συστοιχία των μπαταριών, και θα χρησιμοποιηθεί και για ένα νέο ηλεκτρικό Ford. Το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα αυτών που έχει ήδη προγραμματίσει η μάρκα, όπως ένα crossover που θα είναι εμπνευσμένο από την Mustang και ένα ηλεκτρικό F-150.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Rivian θα κατασκευάζει το πλαίσιο στο εργοστάσιό της στο Illinois, ενώ τα υπόλοιπα στάδια θα τα αναλαμβάνει η Ford. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει καθοριστεί ούτε ποιο σήμα από τις μάρκες που ανήκουν στη Ford θα χρησιμοποιηθεί ούτε σε ποια κατηγορία θα ανήκει το αυτοκίνητο.

H Rivian πάντως δεν θα είναι, εκτός απροόπτου, η μόνη συνεργασία της Ford σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση. Κι αυτό γιατί το μνημόνιο συνεργασίας με τον όμιλο της Volkswagen περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο τομέα, που μάλλον θα οδηγήσει στη χρήση του πλαισίου MEB, που έχει εξελιχθεί από το γερμανικό όμιλο ειδικά για την ηλεκτροκίνηση και από τη Ford.