Ford Explorer facelift με οθόνη αφής 27 ιντσών... από κότερα! (photos)


Πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό για το SUV που απευθύνεται στην αγορά της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FORD
  • 4/8/2022

Η Ford παρουσίασε το ανανεωμένο Ford Explorer 2023, που απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και στο οποίο ξεχωρίζει η εντυπωσιακή οθόνη αφής 27 ιντσών!

Αν και το επιβλητικό SUV αναφέρεται ως νέο μοντέλο από τους Κινέζους, ουσιαστικά αποτελεί ένα facelift του αυτοκινήτου που εμφανίστηκε πριν από λίγα χρόνια, με πολλές σχεδιαστικές αλλαγές τόσο στο εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό του.

Αρχικά, είχαν κυκλοφορήσει spy photos του τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά η Ford το παρουσίασε, πλέον, διαδικτυακά, από τη στιγμή που αναβλήθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Εξωτερικά, η μπροστινή μάσκα έχει γίνει σημαντικά φαρδύτερη και χρησιμοποιεί μεγάλη δόση χρωμίου ενώ πλαισιώνεται από πλήρως επανασχεδιασμένους προβολείς LED.

Στο πλάι, δεσπόζουν οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με σχεδιασμό ανεμιστήρα τουρμπίνας, ενώ περισσότερες αλλαγές παρατηρούνται στο πίσω μέρος: Τα νέα, φαρδύτερα, φώτα μοιάζουν με αυτά του μικρότερου Equator που πωλείται επίσης στην Κίνα.

Η επιγραφή «Explorer» στην πίσω πόρτα ‘αντικαθιστά’ το σήμα της Ford, με το Blue Oval να βρίσκεται τώρα ελαφρώς χαμηλότερα ανάμεσα στα πίσω φώτα και συνοδεύεται από μια πιο φαρδιά ράβδο χρωμίου.

Ασφαλώς, η πιο ριζοσπαστική αλλαγή αφορά το εσωτερικό. Στο ταμπλό δεσπόζει μια τεράστια οθόνη αφής 27 ιντσών, που χρησιμοποιείται, επίσης, στο Ford Evos που πωλείται στην Κίνα. Οι Κινέζοι αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν στο σχεδιασμό της από τα «υψηλής τεχνολογίας cockpit των πολυτελών σκαφών!»

Η τεράστια οθόνη infotainment έχει «εξαφανίσει» τα περισσότερα από τα συμβατικά κουμπιά που συναντάμε σε άλλα αυτοκίνητα και εκτείνεται μέχρι την πλευρά του συνοδηγού, ενώ οι κεντρικοί αεραγωγοί έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα.

Το εσωτερικό αποπνέει έναν αέρα πολυτελείας, με τον ιδιαίτερο φωτισμό και τις δερμάτινες επενδύσεις, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Στην «καρδιά» του SUV παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας EcoBoost 2,3 L που αποδίδει 272 PS και 425 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει 10 σχέσεις.