Ford Fiesta: Ευρωπαϊκό Best Seller στην Κατηγορία των μικρών το 1ο 3μηνο του 2013...


Ένα Νέο Fiesta πωλείται κάθε 2 λεπτά... 

  • 15/5/2013

Το Ford Fiesta ήταν το δημοφιλέστερο ‘μικρό’ στην Ευρώπη το μήνα Μάρτιο και το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της παγκοσμίως κορυφαίας εταιρίας παροχής αυτοκινητιστικών δεδομένων και στατιστικών, JATO Dynamics.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες αγόραζαν ένα Fiesta κάθε 100 δευτερόλεπτα το πρώτο τρίμηνο του 2013 – 41.600 το Μάρτιο, και 77.800 συνολικά τους τρεις πρώτους μήνες του 2013 – 14.000 μονάδες παραπάνω από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή, σύμφωνα με τη JATO.

Σταθμευμένα το ένα πίσω από το άλλο, τα Fiesta που πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο θα κάλυπταν 770 γύρους σε ένα στίβο Ολυμπιακών προδιαγραφών (400 m).

«Είναι σαφές από το ρυθμό πωλήσεων ότι το νέο μας Fiesta ότι έχει απήχηση στην καρδιά των Ευρωπαίων αγοραστών μικρών αυτοκινήτων» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.  «Η κατηγορία των μικρών είναι προφανώς ανταγωνιστικότερη από ποτέ και το νέο Fiesta αυξάνει το μερίδιό του στη λιανική αγορά προσεγγίζοντας νέους πελάτες με κυριότερα ατού τη σχεδίαση, τεχνολογία και οδική συμπεριφορά του».

Το μερίδιο λιανικών πωλήσεων του Fiesta – πωλήσεις σε ιδιώτες – στην κατηγορία του αυξήθηκε κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες το Μάρτιο. Οι εισερχόμενες παραγγελίες των πελατών αυξήθηκαν επίσης κατά 8% το πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το δημοφιλέστερο χρώμα μέχρι τώρα είναι το Frozen White, που το επέλεξε το 23% των πελατών – στην Ελλάδα ανέρχεται στο 40% – και ακολουθούν τα Panther Black και Moondust Silver. Το 55% των αγοραστών του Fiesta επέλεξε εσωτερικό σε Charcoal Black – συμπεριλαμβάνεται το 84% των πελατών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις αρχές της χρονιάς, το Fiesta αναδείχτηκε best seller στην κατηγορία subcompact σε όλο τον κόσμο για το 2012 με 723.130 ταξινομήσεις από την Polk, κορυφαία πάροχο αυτοκινητιστικών δεδομένων και πρόβλεψης τάσεων. Επίσης ήταν το μικρό με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2012 σύμφωνα με την JATO Dynamics, με συνολικές πωλήσεις 306.405 οχημάτων.