Ford Fiesta χάνει τα φρένα και απογειώνεται (Video)


Ιπτάμενος και gentleman, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Ford Fiesta χάνει τα φρένα και απογειώνεται σε πρωτόγνωρα ύψη.

  • 28/9/2020

Πολλές φορές οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες, στην ικανότητα της διαχείρισης των κρίσιμων καταστάσεων ή ακόμα και από την τύχη, η οποία από τη στιγμή που θα σου γυρίσει την πλάτη πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να ανατρέψεις το προδιαγεγραμμένο από τη μοίρα αποτέλεσμα.

Ο άτυχος οδηγός αγώνων που πρωταγωνιστεί στο video που ακολουθεί φαίνεται να μην είχε την τύχη με το μέρος του αλλά ούτε και τον τρόπο να αντιδράσει αποτελεσματικά την κρίσιμη στιγμή.

Στο αριστερό κάθισμα ενός αγωνιστικού Ford Fiesta έχασε τα φρένα στο τέλος μιας μεγάλης ευθείας με αποτέλεσμα να προσκρούσει με αρκετά χιλιόμετρα σε ένα τοιχίο. Η συνέχεια αποτελεί αντικείμενο έρευνα της αεροναυπηγικής, μιας και το λευκό Fiesta μαζί με το πλήρωμα του απογειώθηκε, φτάνοντας σε πρωτόγνωρα ύψη, πριν προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα του παρακείμενου αγροτεμαχίου, το οποίο και «αγόρασε» με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε σε ένα ασφάλτινο ράλλυ στη Γαλλία, ενώ στη θέση του οδηγού ήταν ο Luca Zielinski, ο οποίος παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τραυματίστηκε ελαφρά.    

Αν και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, οι πρώτες ενδείξεις συντείνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα για λάθος εκτίμηση από τον οδηγό, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες είχε και τη βοήθεια του συνοδηγού.