Ford: Η ολοκαίνουργια Mustang ανακοινώθηκε επίσημα ως μέρος της επένδυσης 3,7 δις δολαρίων


Η Ford θα προβεί σε μία τεράστια επένδυση στις μονάδες παραγωγής της στις ΗΠΑ, όπου θα κατασκευάσει την νέα Mustang και το νέο Ranger. Η είδηση είναι ότι η έβδομη γενιά της Mustang θα παραμείνει πιστή στα χειροκίνητα κιβώτια.

  • 3/6/2022

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή και τα εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα μέρος αυτών των χρημάτων πρόκειται να διατεθεί για την παραγωγή της νέας Mustang έβδομης γενιάς και της τελευταίας έκδοσης του Ranger.

Η φίρμα με το μπλε οβάλ δήλωσε επίσης πως θα παράγει ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα στο Οχάιο. Συνολικά θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 6.200 νέες θέσεις εργασίας σε 3 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Η νέα Mustang θα κατασκευάζεται πλάι στο νέο Rangerστο Michigan και θα είναι μέρος μιας επένδυσης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τοπικά εργοστάσια που αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν 3.200 νέες θέσεις εργασίας. Η εν λόγω επένδυση στη μονάδα του Michigan περιλαμβάνει και την αύξηση της παραγωγής του ηλεκτρικού F-150 Lightning σε 150.000 μονάδες ετησίως στο Rouge Electric Vehicle Center.

Η έκπληξη όμως από την εταιρεία με το μπλε οβάλ ήρθε από την φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση της νέας Mustang έβδομης γενιάς. Στην επιγραφή “7th Generation” το "O" δείχνει ένα μοτίβο χειροκίνητου κιβωτίου έξι ταχυτήτων, κάτι που δηλώνει φανερά ότι η νέα Mustangθα συνεχίζει να είναι διαθέσιμη με manual κιβώτιο και την ύπαρξη των παραδοσιακών τριών πεντάλ.

Αυτό ταιριάζει απόλυτα με μια προηγούμενη δήλωση του Ali Jammoul, Διευθυντή προγράμματος οχημάτων της Icons και της Ford Performance. «Δεν μπορώ να σας πω ότι το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι εδώ για να μείνει, αλλά είναι σαφές ότι θα υπάρξει περισσότερη ηλεκτροκίνηση και τα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων δεν θα υπάρχουν στο μέλλον», είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα μάλιστα με μία τελευταία φήμη, η νέα Mustang θα κάνει το ντεμπούτο της τον Απρίλιο του 2023 και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος ως μοντέλο του 2024. Οι υπάρχοντες κινητήρες EcoBoost και V8 σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα συνεχίσουν να εφοδιάζουν το όχημα κατά το λανσάρισμα, ενώ ένα υβριδικό σύστημα κίνησης πρόκειται να έρθει αργότερα.

Παράλληλα, η Ford δήλωσε ότι θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο του Οχάιο για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος από τα μέσα της δεκαετίας. Η επέκταση της μονάδας συναρμολόγησης του Οχάιο για την παραγωγή του EV θα προσθέσει ακόμα 1.800 θέσεις εργασίας.

Τέλος, το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Κάνσας του Μιζούρι θα λάβει επένδυση 95 εκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της παραγωγής του επαγγελματικού φορτηγού Transit και του ηλεκτρικού E-Transit. Αυτό θα δημιουργήσει 1.100 νέες θέσεις εργασίας και τη δυνατότητα για τρίτη βάρδια στην συγκεκριμένη μονάδα.