Ford Kuga Plug-In Hybrid: Πρώτο σε πωλήσεις PHEV της Ευρώπης


Το Kuga αναδείχτηκε ως το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων για το 2021. Η ανάλυση των ανώνυμων δεδομένων της Ford καταδεικνύει ότι οι πελάτες φόρτισαν το Kuga τους στο 71% των ημερών οδήγησης και εξοικονόμησαν ο καθένας 1.100 kg CO2 σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα.

  • 31/1/2022

Οι οδηγοί του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις plug-in υβριδικού μοντέλου της Ευρώπης για το 2021 εξοικονόμησαν δυνητικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αντίστοιχες με αυτές που θα κατέγραφαν σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο στο Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ford.

Η ανάλυση των ανώνυμων δεδομένων από κατόχους Kuga Plug-In Hybrid απ’ όλη την Ευρώπη έδειξε ότι η μέση ετήσια απόσταση που κάλυψαν ήταν κάτι παραπάνω από 10.000 km. Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις βάσει του προτύπου WLTP, ένα Kuga Plug-In Hybrid μπορεί να εκπέμπει περίπου 1.110 κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα ισοδύναμο μοντέλο Kuga με βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost που διανύει την ίδια απόσταση.

Τα δεδομένα αποκάλυψαν επίσης ότι οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid είναι πρόθυμοι να διατηρούν το όχημά τους φορτισμένο, με σχεδόν τις μισές από τις φορτίσεις να πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες. Δημοφιλείς επίσης ήταν και οι σύντομες φορτίσεις διάρκειας 1-2 ωρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό τον τομέα, η Ford εκτιμά ότι η συχνότητα φόρτισης από τους οδηγούς PHEV οχημάτων θα αυξηθεί περαιτέρω τα προσεχή χρόνια καθώς οι σχετικές υποδομές συνεχίζουν να επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Πρώτο στην Ευρώπη και με διαφορά

Το Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο ανεξαρτήτως μάρκας σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές το 2021 ξεπερνώντας τον πλησιέστερο αντίπαλό του στην κατηγορία σε ποσοστό άνω από 17%. Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συγκέντρωσαν ποσοστό 19% επί των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων το 2021, συγκριτικά με 21,7% που κατέγραψαν τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα μισά Kuga που πωλήθηκαν το 2021 ήταν plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά.

«Δεν είναι όλοι οι πελάτες έτοιμοι να στραφούν απευθείας από ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε το Kuga Plug-In Hybrid ώστε να προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων, και το γεγονός ότι αναδείχτηκε best-seller στην κατηγορία PHEV στην Ευρώπη υποδηλώνει ότι έχουμε τη σωστή συνταγή» δήλωσε ο Glen Goold, Υπεύθυνος Προϊόντος του Ford Kuga.

Τα πλεονεκτήματα του Kuga Plug-In Hybrid

Το Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο σε όλες τις κατηγορίες το 2021 με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 48.000 οχήματα, αφήνοντας πίσω τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του τους οκτώ μήνες της χρονιάς.

Το ευφυές υβριδικό σύστημα κίνησης του SUV προσφέρει υψηλή αποδοτικότητα και ευκολία οδήγησης με αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 57-65 km (κατά WLTP), τιμή που διαμορφώνεται στην πόλη στα 71-89 km (WLTP), επιτρέποντας στους οδηγούς να ταξιδεύουν συχνά μόνο με ηλεκτροκίνηση. Με κατανάλωση ενέργειας από 14,8 kWh/100 km (WLTP), το Kuga Plug-In Hybrid είναι επίσης οικονομικό σε κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Επιπλέον, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει την αυτονομία και την ευκολία οδήγησης ενός βενζινοκίνητου οχήματος χρησιμοποιώντας ισχύ από τη μπαταρία ως συμπληρωματική εκείνης που παρέχει ο βενζινοκινητήρας, με στόχο την αυξημένη αποδοτικότητα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα EV Now. Με κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,3 l/100 km και εκπομπές CO2 21-29 g/km (WLTP), οι οδηγοί μπορούν να αφήνουν το όχημα στο πρόγραμμα EV Auto γνωρίζοντας ότι θα λειτουργεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα EV Later για να εξοικονομούν την ενέργειας της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση, δίνοντας τους πλήρη έλεγχο ως προς το πώς και πότε θα την αξιοποιήσουν. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να αναπληρώνει αυτόματα ενέργεια μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Ακόμα και αν η μπαταρία αποφορτιστεί πλήρως, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει κατανάλωση καυσίμου, η οποία διαμορφώνεται στα 5,2-6,0 l/100 km.