Ford Kuga: Ποια νέα στοιχεία θα παρουσιαστούν στο προσεχές facelift; (video)


Ένα κατασκοπευτικό video και μια σειρά από rendering μάς δίνουν μια πρώτη εικόνα από τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η Ford στο δημοφιλές crossover.

  • 23/3/2022

H Ford δουλεύει συντονισμένα πάνω στη facelift έκδοση του Kuga με το project να μην είναι πλέον μυστικό, αφού το μοντέλο πάνω στο οποίο γίνονται οι δοκιμές εμφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους και συνελήφθη από τον φακό του CarSpyMedia στο YouTube (δείτε το video στο τέλος του κειμένου).

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το Ford Kuga είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με επιτόκιο 2.99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για όλο το αυτοκίνητο και όχι μόνον για τα μηχανικά του μέρη.

Η πρόθεση της Ford είναι στο προσεχές facelift να παρέμβει αισθητά στην εξωτερική εικόνα του μοντέλου της ώστε να του δώσει μια πιο σύγχρονη εικόνα και να βάλει ένα "τέλος" στα κακεντρεχή σχόλια που εμφανίστηκαν -έστω και σε μικρή κλίμακα- και μιλούσαν για μία αδιάφορη σχεδιαστική προσέγγιση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως οι συγκεκριμένες απόψεις δεν δείχνουν να έχουν επηρεάσει την εμπορική πορεία του μοντέλου το οποίο στην έκδοση PHEV ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο ανεξαρτήτου μάρκας στις ευρωπαϊκές αγορές. Εξίσου δημοφιλές παραμένει και στην αγορά της Αμερικής όπου λανσάρεται ως Escape και πέρυσι ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις crossover πίσω από το Explorer.

Στο πλαίσιο του φρεσκαρίσματος οι βασικές αλλαγές αναμένεται να επικεντρωθούν στο μπροστά μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα θα μπουν σε… δίαιτα και θα γίνουν πιο λεπτά και «κοφτερά», ενώ παρεμβάσεις θα δούμε και στη γρίλια με στόχο να αποπνέει έναν νέο, πιο επιθετικό αέρα.

Τα παραπάνω θα λειτουργήσουν ως "ντόμινο" και για την περίπτωση του καπό ώστε και με τη σειρά του να «κουμπώσει» στη ανανέωση που θα συνοδεύσει τη facelift έκδοση του Kuga.

Προκειμένου οι παρεμβάσεις να οπτικοποιηθούν και να είναι προσβάσιμες στο κοινό πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, το kolesa.ru έβαλε τους σχεδιαστές του να επεξεργαστούν τα δεδομένα και να του δώσουν «ζωή». Κάπως έτσι προέκυψαν τα renderings που πλαισιώνουν το κείμενο.

Αναφορικά με τους κινητήρες δεν αναμένεται να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη γνωρίζουμε από την τρέχουσα έκδοση. Μάλιστα, οι παρατηρητικοί εντόπισαν ότι ένα από τα πρωτότυπα που εμφανίζονται στο κατασκοπευτικό video ακούγεται σαν diesel, κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί στη γκάμα των επιλογών.

Δείτε το κατασκοπευτικό video...

Πηγή: kolesa.ru