Ford Mondeo: Πλέον μόνο σε υβριδικό και diesel


Ακόμη και αν το Mondeo πλησιάζει στην δύση της πορείας του θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά ως πλήρως υβριδικό και ντίζελ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 23/10/2020

Όπως ανακοίνωσε η Ford το Mondeo θα συνεχίσει να προσφέρεται στην Ευρώπη πλήρως εξηλεκτρισμένο στην υβριδική του έκδοση ή με την δίλιτρη πετρελαίου EcoBlue με τους 150 PS. Η γκάμα του Mondeo συρρικνώνεται αφού καταργείται τόσο η βασική έκδοση 1.5 EcoBoost, ενώ η μεγαλύτερη 2.0 EcoBoost μας είχε αποχαιρετίσει από το facelift του μοντέλου.

Το Mondeo Hybrid εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ/ γεννήτιρα και μια μικρή μπαταρία 1,4 kWh. H μέγιστη ισχύς είναι στους 190 PS και η λειτουργία του συστήματος είναι πλήρως υβριδική με χαρακτηριστικά ανάκτησης ενέργειας και περιστασιακής ηλεκτροκίνησης.

Ενδεικτικά να πούμε πως για το πεντάθυρο Mondeo Hybrid η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 5,5 lt/100 km και η εκπομπή CO2 στα 126 g/km (τιμές σε WLTP). Για το Mondeo 2.0 EcoBlue η μέση κατανάλωση είναι στα 5,0 lt/100 km με εκπομπή στα 130 g/km.

«Η μετάβαση στην 100% πλήρη υβριδική παραγωγή για τα βενζινοκίνητα Mondeo είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα μπροστά στο ταξίδι του εξηλεκτρισμού της Ford», δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης. «Για πελάτες που οδηγούν λιγότερο από 20.000 χλμ. ετησίως, το Mondeo Hybrid είναι μια έξυπνη επιλογή, προσφέροντας ακόμη καλύτερη απόδοση από το ντίζελ και ηλεκτρική ενέργεια δίχως εξάρτηση φόρτισης ή το άγχος της αυτονομίας».