Ford Mustang Mach 1 Vs Tesla Model 3 Drag Race: Η βενζίνη ή το ρεύμα κερδίζει;


Συνήθως τα video για την ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα, τι γίνεται όμως όταν ένα πανίσχυρο βενζινοκίνητο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ηλεκτρικό;

  • 9/5/2021

Έχουμε δει πολλά video όπου το Tesla Model S ή το Model 3 αποδεικνύουν το πόσο γρήγορα είναι, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την Porsche Taycan, που αποτελούν τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα της αγοράς και όχι απαραίτητα στην κατηγορία των ηλεκτρικών.

Το βασικότερο προσόν τους είναι η μεγάλη και άμεση ροπή, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης, με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες για να επιτύχεις κορυφαίες επιταχύνσεις.

Κάτι που βεβαίως, δεν συμβαίνει με τα συμβατικά αυτοκίνητα, όπου η διαφορετική απόδοση της ροπής από έναν ισχυρό κινητήρα απαιτεί και οδηγικές δεξιότητες ακόμη και με την ύπαρξη ηλεκτρονικών.

Σε αυτό το video η Ford Mustang Mach 1, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 5,0 λίτρων 480 ίππων και 570 Nm. H τελική που μπορεί να αναπτύξει φθάνει τα 270 km/h, ενώ η τιμή της στην αμερικάνικη αγορά ξεκινά από τα 53.000 δολάρια.

Το Model 3 που πρωταγωνιστεί στο video είναι η έκδοση Long Range με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, το οποίο ξεκινά από 49.000 δολάρια. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης πλήρωσε άλλα 2.000 δολάρια για την αναβάθμιση της επιτάχυνσης (Acceleration Boost).

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το Model 3 Long Range AWD επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα της φθάνει τα 234 km/h. Στην περίπτωσή μας με το πρόγραμμα Acceleration Boost της Tesla, η διαδικασία της επιτάχυνσης μειώνεται στα 3,7 δευτερόλεπτα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Παρακολουθήστε το video για να δείτε ποιος κερδίζει: