Ford Mustang Mach-E: Πράσινη και ασφαλής επιλογή 5 αστέρων από τον Green NCAP


O ανεξάρτητος φορέας Green NCAP δημοσίευσε την περιβαλλοντική αξιολόγηση του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Ford, της Mustang Mach-E.

  • 27/10/2021

Από το 2019, το Green NCAP δημοσιεύει συνολικές αξιολογήσεις πράσινων αστεριών που συνοψίζουν την απόδοση ενός οχήματος στην ενεργειακή απόδοση (Δείκτης ενεργειακής απόδοσης), τις τοπικές εκπομπές ρύπων (Δείκτης καθαρού αέρα) και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (Δείκτης GHG). Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τα αυτοκίνητα που μειώνουν τους ρύπους και τα αέρια του θερμοκηπίου και, ταυτόχρονα, λειτουργούν με τη χαμηλότερη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων ή/και την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση υπό πραγματικές συνθήκες. Όντας πλήρως ηλεκτρικό, το Mach-E συγκέντρωσε τους μέγιστους βαθμούς για τον δείκτη καθαρού αέρα και τον δείκτη αερίων θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές στην εξάτμιση είναι μηδενικές, δείχνοντας σχεδόν μηδενική επίδρασή του στο τοπικό περιβάλλον.

Κάποια ποσότητα ενέργειας χάνεται κατά τη διάρκεια της δοκιμής ψυχρής θερμοκρασίας περιβάλλοντος WLTC (-7°C) και της δοκιμής υψηλού φορτίου, τύπου αυτοκινητόδρομου, BAB130, με αποτέλεσμα βαθμολογία 9,4 στα 10 στην Ενεργειακή Απόδοση. Ο παγκοσμίως εναρμονισμένος κύκλος δοκιμής ελαφρού οχήματος (WLTC) είναι μια εργαστηριακή δοκιμή όπου το αυτοκίνητο ξεκινά από το κρύο. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση, τόσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν να διανυθούν με την ίδια φόρτιση μπαταρίας και τόσο πιο οικονομική η οδήγηση. Συνολικά, το MACH-E εμφανίζεται με μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων. Το Mach-E δοκιμάστηκε επίσης από το πρόγραμμα Euro NCAP και έλαβε επίσης μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων.