Ford SYNC 4: Με πληροφορίες για θέσεις στάθμευσης και τιμές βενζίνης (βίντεο)


Το νέο Infotainment της φίρμας, που θα φοράει η Mustang Mach-E και αργότερα θα περάσει και σε άλλα μοντέλα, είναι σε θέση να προσφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 21/8/2020

Τα συνδεδεμένα οχήματα εξασφαλίζουν μεγάλους όγκους μεταφοράς πληροφορίας, βελτιώνοντας πρωτίστως τον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, μπορούν όμως να προσφέρουν και άλλες, εξίσου χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα του οδηγού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο infotainment της Ford, SYNC 4, το οποίο θα μπορεί να ενημερώνει το χρήστη για τις τιμές των κοντινών πρατηρίων υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή.

Για το σκοπό αυτό η Αμερικάνικη εταιρία συνεργάστηκε με την INRIX, έναν πάροχο υπηρεσιών δικτυωμένων οχημάτων και ανάλυσης δεδομένων οδικών μετακινήσεων, με έδρα την Ουάσιγκτον. Αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων Ford με ενσωματωμένο το σύστημα SYNC 4 να συγκρίνουν τις τιμές στα βενζινάδικα που βρίσκονται στην περιοχή τους και να καθοδηγούνται προς αυτό που θα επιλέξουν. Παράλληλα, για τις θέσεις στάθμευσης, θα εμφανίζονται πληροφορίες για όλα τα διαθέσιμα parking, τις τιμές τους, τυχόν περιορισμούς και τις ώρες λειτουργίας.

Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο, σε περίπου 20.000 πόλεις, σε 150 χώρες του πλανήτη. Φυσικά, η βάση αυτή θα επεκτείνεται με τον καιρό. Ειδικά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα μεταδίδει πληροφορίες για περισσότερα από 380.000 από αυτά. Το σύστημα SYNC 4 θα το δούμε αρχικά στη νέα Mustang Mach-E, καθώς και στα Αμερικάνικων προδιαγραφών Bronco και F-150.

«Οι πελάτες θέλουν οι συνδεδεμένες τεχνολογίες οχημάτων να λειτουργούν περισσότερο όπως τα smartphone, με εξατομικευμένες υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο - και αυτό ακριβώς προσφέρει το SYNC 4, συμπεριλαμβανομένων των καινοτομιών στις τιμές στάθμευσης και καυσίμων της INRIX», δήλωσε σχετικά ο Gary Jablonski, διευθυντής της Ford Connected Vehicle Infotainment Systems. «Για παράδειγμα, πολλοί πελάτες F-150 οδηγούν από δουλειά σε δουλειά σε νέες περιοχές όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε καθοδηγώντας τους σε βενζινάδικα και σημεία στάθμευσης που βρίσκονται πλησιέστερα σε αυτούς, ή ίσως λίγο πιο μακριά εάν αναζητούν φθηνότερες επιλογές».