Fordzilla: Για ατελείωτο gaming και έντονο ανταγωνισμό! (Video)


H Ford θα συγκροτήσει τις πρώτες esports ομάδες, οι οποίες θα ονομάζονται “Fordzilla”, με σκοπό να επιλέξει τους καλύτερους online παίχτες. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/8/2019

Η Ford αποφάσισε να συμμετέχει ενεργότερα στον κόσμο του online gaming, με το να συστήσει esports ομάδες, οι οποίες θα ονομάζονται «Fordzilla». Όπως ανακοινώθηκε, η αρχή θα γίνει από την έκθεση «Gamescom», τη μεγαλύτερη διοργάνωση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Σκοπός των ανθρώπων της εταιρείας είναι να συγκροτηθούν εθνικές ομάδες παιχτών online για τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ιταλία. Επίσης, θα δημιουργηθεί και μία ομάδα η οποία θα αποτελείται από τους καλύτερους παίχτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών αυτών των χωρών. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω αυτής της διαδικασίας, η εταιρεία θέλει να διαπιστώσει τη διαμόρφωση της φιλοσοφίας των μελλοντικών μετακινήσεων, αλλά και πώς μεταβάλλονται πλέον οι αυτοκινητικές επιθυμίες και οδηγικές συγκινήσεις.

Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2019 η παγκόσμια αγορά των esports αναμένεται να έχει κέρδη περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ (σημ.: 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό αυξημένο κατά 26,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2018. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, εφέτος αναμένεται να λάβουν μέρος σε διαδικτυακά παιχνίδια περίπου 454 εκατομμύρια παίχτες. Από αυτούς, περίπου 201.000.000 είναι φανατικοί οπαδοί των esports και οι υπόλοιποι περίπου 253.000.000 περιστασιακοί παίχτες ή θεατές. Καθώς ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται μεταξύ 30-34 ετών, σημαίνει ότι –κατά βάσει– έχουν κάποια οικονομική δυνατότητα, άρα και αυξημένη ικανότητα αγορών. 

Τα μέλη των ομάδων «Fordzilla» θα συμμετέχουν και στο βραβευμένο παιχνίδι «Forza Motorsport 7», το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της εποχής μας, προσελκύοντας μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες gamers στον κόσμο. Ο κ. Amko Leenarts, Διευθυντής Σχεδιασμού της Ford Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Τα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου είναι ασαφή. Το gaming έχει εξελιχθεί σε τάση της εποχής. Κορυφαίοι παίκτες συναγωνίζονται επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχουν δεχτεί πολλές επιρροές από τον κόσμο του gaming, όπως η χρήση των αποκαλούμενων και ως fitness apps, αλλά και η συλλογή πόντων επιβράβευσης για έναν δωρεάν καφέ. Η αξιοποίηση του πάθους και της εξειδίκευσης των μελών της κοινότητας του gaming θα μας βοηθήσει να οραματιστούμε το μέλλον των μετακινήσεων – κάτι για το οποίο έχουμε όλοι δεσμευτεί και για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι».