Formula 1: Αναβάλλεται και το Grand Prix στο Μπακού


Έτσι όπως πάει το πράγμα παίζονται στοιχήματα ακόμη και για το αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/3/2020

Ειδάλλως θα πάμε για ένα πρωτάθλημα που θα έχουν αναβληθεί/ ακυρωθεί σχεδόν τα μισά Grand Prix. Ήδη, μαζί με την ανακοίνωση της αναβολής του GP στο Αζερμπαϊτζάν (5-7 Ιουνίου) που θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα, θα έχουν συνολικά αναβληθεί 8 αγώνες από τους 22 συνολικά.

Και βλέπουμε, αφού στη συνέχεια ίσως να ακυρωθεί και ο Καναδάς, που μέχρι τώρα έχει περίπου 1.500 κρούσματα και 20 θύματα. Και αν γίνει αυτό πιθανότατα τα ευρωπαϊκά GP (Γαλλίας, Αυστρίας, Βρετανίας) που ακολουθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Βλέπετε, ακόμη και αν έχει καταλαγιάσει (κάτι που ελπίζουμε όλοι) η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού θα διατηρηθούν αρκετά μέτρα ως πρόληψη. Άλλωστε τα μέτρα πρόληψης είναι τα μοναδικά όπλα απέναντι στον κορωνοϊό και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Η FIA αναφέρει στις σχετικές ανακοινώσεις πως τα GP «αναβάλλονται» αλλά το θέμα είναι πως θα χωρέσουν όλα αυτά στο πρόγραμμα. Μέχρι τώρα έχουν αναβληθεί της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Μονακό και του αναμενόμενου προς ανακοίνωση Αζερμπαϊτζάν.