Φορτηγάκι 3.000 PS ανατινάζεται στο δυναμόμετρο! (βίντεο)


Αυτό που ξεκίνησε ως show, ανοικτό στο κοινό, στο τέλος πήρε μία παράξενη, όσο και επικίνδυνη τροπή. Ευτυχώς, ο οδηγός που βρισκόταν μέσα επέζησε, χωρίς σοβαρά τραύματα.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 21/9/2020

Το γιατί να μπουστάρει κανείς ένα αμερικάνικο pick up στους 3.000 ίππους, είναι μία ερώτηση που ποτέ δεν θα λάβει τεκμηριωμένη απάντηση. «Γιατί μπορεί» θα ήταν ίσως ό,τι πιο ταιριαστό αντανακλά στην ανθρώπινη φύση. Και όπως καταλαβαίνουμε, σε κάθε υπερβολή υπάρχει ένα σχετικό ρίσκο. Ευτυχώς για τον οδηγό, στην προκειμένη περίπτωση το τίμημα ήταν μόνο το αυτοκίνητό του και τίποτα περισσότερο.

Το εν λόγω βίντεο μας έρχεται από τη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών και πιο συγκεκριμένα από ένα event αυτοκινήτων. Ένα από τα show της όλης διοργάνωσης ήταν και το «Master Shredder II», όπως το ονομάζει ο ιδιοκτήτης του. Ένα πειραγμένο Cummins Diesel Truck με ισχύ 3.000 ίππων! Και αν δεν τον πιστεύετε, εδώ είναι να το αποδείξει.

Η δική του επίδειξη ήταν ακριβώς αυτή. Να ανεβάσει το pick up σε ένα δυναμόμετρο και να μετρήσει ζωντανά την ιπποδύναμή του. Έτσι και έγινε, μέχρι τη στιγμή που το αυτοκίνητο άγγιξε τους 2.920 ίππους. Για την πίεση εισαγωγής, στα 100 psi, από δύο τεράστια turbo, κρατάμε μία πισινή, αν και τίποτα δεν μας φαίνεται απίθανο στην προκειμένη περίπτωση.

Και μετά, μία τεράστια μπάλα φωτιάς. Κυλινδροκεφαλές, turbo και ο,τι άλλο υπήρχε κάτω από το καπό, σκόρπισε σε μία εντυπωσιακή έκρηξη. Αυτή χάρισε μία αξέχαστη εμπειρία στους παρευρισκόμενους και -ευτυχώς- μόνο λίγα μικρά εγκαύματα στον οδηγό και στο συνοδηγό που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο αυτοκίνητο.