Forza Motorsport: Πάνω από 500 αμάξια και 20 πίστες με εντυπωσιακά γραφικά (video)


Το νέο Forza Motorsport ετοιμάζεται, κι ενώ δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει, μάθαμε αρκετά για το περιεχόμενο και τα γραφικά του νέου video game. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: XBOX - YOUTUBE
  • 28/1/2023

Η όγδοη έκδοση του Forza Motorsport, του sim racing τίτλο αποκλειστικά για κονσόλες Xbox και για PC, έρχεται - το πότε παραμένει ακόμα άγνωστο, όμως έγιναν άλλα πράγματα γνωστά για το παιχνίδι.

Σε μία παρουσίαση των Xbox και Bethesda, το Forza Motorsport είχε κι αυτό την τιμητική του, με ένα περίπου 7λεπτο βίντεο να παρουσιάζει ορισμένα νέα στοιχεία για τον άμεσο αντίπαλο του Gran Turismo.

Αρχικά, θα διαθέτει από την κυκλοφορία του 500 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από κάθε άλλη έκδοση του τίτλου. Πάνω από 100 εξ αυτών είναι νέα στο παιχνίδι, ενώ υπάρχουν ως και 800 μοναδικές αναβαθμίσεις που μπορεί να κάνει ο παίκτης στο εκάστοτε όχημα.

Παράλληλα, υπάρχουν 20 πίστες/τοποθεσίες, 5 εκ των οποίων είναι ολοκαίνουριες, με μία εξ αυτών να είναι η πίστα του Kyalami στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του δημιουργικού τμήματος της Turn 10 Studios, Chris Esaki, το Forza Motorsport «είναι το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο παιχνίδι racing που έχει δημιουργηθεί ποτέ.» Κι αυτό βασίζεται (και) στο γεγονός πως το παιχνίδι «τρέχει» σε ανάλυση 4k με 60 FPS και ray tracing. 

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία των Forza Motorsport, η ώρα της μέρας θα είναι δυναμική και θα υπάρχει μετάβαση από μέρα σε νύχτα, ενώ τα νέα, ανεπτυγμένα μοντέλα γύρω από τον καιρό θα επιτρέπουν την παρουσία συννεφιάς ή βροχής σε σταδιακή βάση. Επιπλέον, το επίπεδο προσομοίωσης είναι τέτοιο που όταν ο οδηγός κάνει έναν αγώνα, γύρο με τον γύρο θα παρατηρεί πως θα αυξάνεται η πρόσφυση στην πίστα, όσο αυτή γεμίζει με γόμα από όλα τα αυτοκίνητα.

Τέλος, κατά την Turn 10, αυτό το Forza Motorsport θα έχει τον καλύτερο ήχο από όλα, καθώς υποστηρίζεται τεχνολογία Dolby Atmos, κι ενώ έχει δοθεί έμφαση στον ήχο του κινητήρα, εντούτοις δεν έχει παραμεληθεί και ο ήχος από το περιβάλλον. 

Δείτε και το σχετικό βίντεο: