Φωτεινή επιγραφή με αστέρια θα έχει το ταμπλό της νέας Rolls Royce Ghost


Δεν απομένουν παρά μονάχα ημέρες για την αποκάλυψη της νέας Ghost, την πρώτη Σεπτεμβρίου και η Rolls Royce μας δίνει ορισμένα στοιχεία του τι πρέπει να περιμένουμε.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 25/8/2020

Η κάθε Rolls Royce αποτελεί πρακτικά ένα έργο μηχανολογικής αρτιότητας και τέχνης. Οι άνθρωποι, άλλωστε, της φίρμας καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε οι δημιουργίες τους να ξεχωρίζουν από αυτές άλλων κατασκευαστών. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόμενοι στη νέα Ghost, έχουν φροντίσει να επενδύσουν το ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, με μία φωτιζόμενη φάσα που αναγράφει το όνομα του αυτοκινήτου και το περιβάλλει με αστέρια.

Αυτό ίσως να φαίνεται αδιάφορο ή απλό στην κατασκευή του, σύμφωνα όμως με την εταιρία απαιτήθηκαν δύο χρόνια εξέλιξης και περισσότερες από 10.000 εργατοώρες ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Το λιτό λογότυπο Ghost περιβάλλεται από περισσότερα από 850 αστέρια, τα οποία είναι εντελώς αόρατα όταν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί.

Ο οπίσθιος φωτισμός επιτυγχάνεται μέσω 152 LED που είναι τοποθετημένα πάνω και κάτω από τη φάσα, τα οποία συνδυάζονται σχολαστικά με το φωτισμό του ρολογιού της καμπίνας και του πίνακα οργάνων. Για να διασφαλιστεί ότι η λέξη Ghost φωτίζεται ομοιόμορφα, χρησιμοποιείται ένας οδηγός φωτός πάχους 2 χιλιοστών, ο οποίος διαθέτει περισσότερες από 90.000 κουκκίδες, χαραγμένες με λέιζερ σε όλη του την επιφάνεια. Αυτό όχι μόνο διαχέει το φως ομοιόμορφα, αλλά δημιουργεί ένα λαμπύρισμα καθώς τα μάτια κινούνται κατά μήκος της φάσας, αντηχώντας τη λεπτή λάμψη του Starlight Headliner.

Για να διασφαλιστεί ότι η φωτιζόμενη φάσα θα είναι εντελώς αόρατη όταν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί, χρησιμοποιούνται τρία στρώματα σύνθετων υλικών. Το πρώτο είναι ένα μαύρο, Piano υπόστρωμα, το οποίο είναι χαραγμένο με λέιζερ για να αφαιρέσει το μαύρο χρώμα και να επιτρέψει στο φως να λάμψει μέσα από τη λέξη Ghost και τα αστέρια. Στη συνέχεια, επικαλύπτεται με ένα στρώμα από σκούρο χρωματισμένο βερνίκι, κρύβοντας τα γράμματα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τέλος, η φάσα σφραγίζεται με ένα στρώμα λεπτής απόχρωσης λάκας πριν γυαλιστεί στο χέρι ώστε να επιτύχει ένα απόλυτα ομοιόμορφο, πάχους 0,5 mm, γυαλιστερό φινίρισμα, που ταιριάζει με τις υπόλοιπες, στιλπνές αποχρώσεις του εσωτερικού.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής, Michael Bryden, αναφέρει σχετικά πως «η φωτιζόμενη φάσα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη σχεδιαστική κατεύθυνση Post Opulent που επιδιώξαμε με τη νέα Ghost. Αυτή η κομψή και μίνιμαλ αισθητική είναι μια συγκεκριμένη απάντηση στο επίπεδο των πελατών που απευθύνεται η Ghost: Άνδρες και γυναίκες που μοιράζονται την επιθυμία για μια καθαρή έκφραση της Rolls-Royce. Όπως και η υπόλοιπη προοδευτική σχεδίαση του αυτοκινήτου, αυτό το κρυφό -μέχρι να φωτιστεί- χαρακτηριστικό κρύβει την πολυπλοκότητα που απαιτείται για να δημιουργήσει μια αίσθηση αβίαστης πολυτέλειας με μια απλή διακοσμητική δήλωση».