«Φωτιά» οι τιμές στα ακίνητα! Δείτε πόσο πωλείται πάρκινγκ 25 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη


Η στάθμευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι άλυτος γρίφος για τους οδηγούς αφού τα διαθέσιμα σημεία είναι ελάχιστα και οι τιμές των ιδιωτικών πάρκινγκ ασύμφορες για κάποιον που θέλει να τα χρησιμοποιήσει καθημερινά.

  • 15/5/2024

Στα ύψη κινούνται τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ακινήτων, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να είναι αυτές που... σέρνουν τον χορό της ακρίβειας, τόσο στην ενοικίαση όσο και στην αγορά.

Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε παρουσιάσει έρευνα για το τρομακτικό άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και των εμπορικών τιμών, όπως καταγράφηκαν στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων.

Μάλιστα τότε είχαμε δει μία αγοραπωλησία στο Μαρούσι όπου θέση στάθμευσης 10,32 τ.μ. πουλήθηκε για 1 εκατ. ευρώ, όταν η τιμή ζώνης της περιοχής ήταν 2.250 ευρώ!

Τώρα έρχεται στο φως, μέσα από δημοσίευμα του voria.gr, μία ακόμα πανάκριβη θέση στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιφάνειας 25 τ.μ., η οποία πωλείται έναντι 85.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτή η τιμή θα μπορούσε να αφορά νεόδμητη κατοικία στις λεγόμενες «καλές περιοχές» της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι αφορά πάρκινγκ δύο θέσεων στα Λαδάδικα.

Παράλληλα σημειώνεται το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της συμπρωτεύουσας όπου άλυτος γρίφος για τους οδηγούς, αφού τα διαθέσιμα σημεία είναι ελάχιστα και οι τιμές των ιδιωτικών πάρκινγκ πολύ υψηλές και ασύμφορες για κάποιον που θέλει να τα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως όπου έχει δημιουργήσει ο δήμος υπαίθρια πάρκινγκ οι θέσεις μοιάζουν συνεχώς κατειλημμένες, με αυτοκίνητα που οι κάτοχοι τους έχουν παρκάρει με τη λογική της… μονιμότητας και δεν τα μετακινούν σχεδόν ποτέ για να μη χάσουν τη θέση.

Πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το πρόστιμο αν παρκάρεις μπροστά από είσοδο ιδιωτικού πάρκινγκ

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους χώρους στάθμευσης μοτοσυκλετών

Οι τιμές του πάρκινγκ στο «Ελ. Βενιζέλος» σε σχέση με τους γειτονικούς χώρους στάθμευσης