Φωτιά οι τιμές στα καύσιμα- Πληρώνουμε τη δεύτερη πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη!


Στο 1,69 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, στα 2 ευρώ στα νησιά. Γιατί έχουν ακριβύνει οι τιμές των καυσίμων κατά 17% από την αρχή της χρονιάς.

  • 21/8/2021

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων στην ελληνική αγορά, δεν συμβαδίζει με την αντίστοιχη αύξηση που έχουν πάρει οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στην διεθνή αγορά, αλλά και με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας κυμαίνεται στα 1,7 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην νησιωτική Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό πώς από την αρχή της χρονιάς, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 17%, κάτι που είναι ασύλληπτο, με τους παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν πώς εκείνοι που διαχειρίζονται τις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας επιχειρούν να βγάλουν τα σπασμένα του lockdown.

Σύμφωνα με το δελτίο τιμών καυσίμων της ΕΕ, η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν την περασμένη εβδομάδα στο 1,69 ευρώ, ξεπερνώντας την μέση τιμή της Ιταλίας (1,656) που έχει πιο ακριβά καύσιμα. Μόνον, η Ολλανδία, ακριβή και με υψηλή φορολογία αγορά στα καύσιμα, σημείωσε πιο υψηλή τιμή με 1,841 ευρώ ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στις χώρες της Ευρωζώνης.

Είναι χαρακτηριστικό πώς, οι Έλληνες πληρώνουν κατά 6% ακριβότερη βενζίνη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και κατά 9,1% από τις 27 χώρες της ΕΕ.