Φωτοβολταϊκά σε τρέιλερ φορτίζουν Tesla (Video)


Έναν ανορθόδοξο τρόπο σκαρφίστηκε ένας Αμερικανός YouTuber ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση ενός Tesla Model 3.

  • 21/6/2020

To όνειρο της κίνησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έκανε πραγματικότητα ένας Αμερικανός YouTuber, ξοδεύοντας κάτι περισσότερα από 2.500 δολάρια.

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα τρέιλερ με μερικά τετραγωνικά μέτρα φθηνών ηλιακών πάνελ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια μόνιμη πηγή ενέργειας ένα Tesla Model 3.

O Callaghan έπραξε το αυτονόητο τοποθετώντας τα φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω στο τρέιλερ το οποίο στη συνέχεια προσέδεσε στο Tesla Model 3.

Σύμφωνα με τον ίδιο απαιτούνται περίπου 80 ώρες… έκθεση στο ηλιακό φως ώστε να επιτευχθεί η πλήρης φόρτιση των μπαταριών του Tesla Model 3, χρόνος διπλάσιος από εκείνων που επιτυγχάνεται σε μια κοινή οικιακή πρίζα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η μεταφορά του τρέιλερ από το αυτοκίνητο είναι αδύνατη, μιας και η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών είναι τέτοια που σε υψηλές ταχύτητες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσει αεροδυναμικές και όχι  παρενέργειες.  

Είναι ενδεικτικό, πάντως, πως μια απλή κατασκευή  μπορεί να εξασφαλίσει «πράσινη» ενέργεια για το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Η γέννηση του Gigafactory στην Κίνα σε ένα μοναδικό video