Foxconn: Ο προμηθευτής της Apple σε συζητήσεις για εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Σ. Αραβία


Η Foxconn συζητά με την Σαουδική Αραβία για την κατασκευή ενός εργοστασίου και για ηλεκτρικά οχήματα, με κόστος 9 δισ. δολαρίων.

  • 15/3/2022

Το ρεπορτάζ έχει η Wall Street Journal, κι αναφέρει πως η εταιρεία με την επίσημη ονομασία Hon Hai Precision Industry Co. έχει αιτηθεί στην κυβέρνηση του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Νεόμ, πόλη με τεχνολογικό χαρακτήρα που τώρα ετοιμάζεται, στη μέση της ερήμου.

Η Foxconn συνομιλεί και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για αντίστοιχο project, εφόσον η συμφωνία με τους Σαουδάραβες δεν ευδοκιμήσει.

Ασφαλώς, η εταιρεία από την Ταϊβάν ζητά κίνητρα για αυτήν την επένδυση, όπως φοροαπαλλαγή, μειώσεις στα έξοδα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας στο βασίλειο στην προσπάθειά του να αποκτήσει εμπειρία στον τομέα παραγωγής τεχνολογικών αγαθών.

Η Foxconn αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία από την άποψη πως έχει ήδη παρουσιάσει τρία πρωτότυπα EV, ως παραδείγματα για το μέλλον της, που την θέλει να συνεργάζεται με αρκετές εταιρείες στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Όντας η μεγαλύτερη προμηθεύτρια της Apple, η ταϊβανέζικη εταιρεία θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του αμερικανικού κολοσσού να μπει στην αγορά του αυτοκινήτου με το πολυφημισμένο Apple Car.

Θα μπορούσε, άραγε, το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με το μήλο να κατασκευαστεί στη Μέση Ανατολή;