Fuel Pass 2: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια και αυξάνεται το bonus της άυλης κάρτας – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα;


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τις βασικές αλλαγές που φέρνει ο δεύτερος κύκλος της επιδότησης καυσίμων και εντοπίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων καθώς και στο bonus για την επιλογή της άυλης κάρτας.

  • 21/6/2022

Μετά την πρώτη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί της Τρίτης ήρθε η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα όπου έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες της επέκτασης της επιδότησης καυσίμων για τρεις ακόμα μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος).

Όπως ακουγόταν εδώ και καιρό η Κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες σε σχέση με τον πρώτο κύκλο. Συγκεκριμένα δικαιούχοι θα είναι όσοι δήλωσαν εισόδημα έως και 45.000€ ενώ το bonus για την επιλογή της άυλης κάρτας θα είναι 15€ έναντι 5€ που ήταν στην πρώτη φάση.

Τα ποσά της επιδότησης ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με τους κατόχους αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα να λαμβάνουν 80€ και τους μοτοσυκλετιστές 60€. Την ίδια στιγμή τα συγκεκριμένα ποσά για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών είναι 100€ και 70€ αντίστοιχα. Αναφορικά με το diesel συνεχίζεται η επιδότηση με 0,12€/λίτρο στην αντλία.

Η διαδικασία για να υποβληθούν οι αιτήσεις είναι ακριβώς ίδια με αυτή του πρώτου κύκλου της επιδότησης ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να μπει σε λειτουργία προς το τέλος του Ιουλίου. Τέλος, σημειώνεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο θα έχει δικαίωμα για μία δήλωση και για ένα όχημα ενώ το μέτρο ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.