Fuel Pass 2: Ανεβαίνει στα 80€ η επιδότηση της βενζίνης – 100€ για τους κατοίκους των νησιών


Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση της επιδότησης καυσίμων με αυξημένα ποσά ενώ θα αφορά συνολικά περισσότερους από 3.000.000 οδηγούς.

  • 21/6/2022

Ήταν γνωστό εδώ και ημέρες ότι η Κυβέρνηση είχε προγραμματίσει την επέκταση της επιδότησης καυσίμων του Fuel Pass για τους τρεις επόμενους μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) ώστε να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο δεύτερος κύκλος της επιδότησης θα συνοδευτεί με αύξηση των ποσών της επιδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι πολίτες.

Συγκεκριμένα, το Fuel Pass 2 θα στηρίξει περισσότερους από 3.000.000 οδηγούς με το αρχικό ποσό να ορίζεται στα 80€ για τους οδηγούς αυτοκινήτου και στα 60€ για τους μοτοσυκλετιστές. Την ίδια στιγμή στα νησιά όπου οι τιμές των καυσίμων είναι ακόμα πιο υψηλές, τα ποσά θα είναι 100€ και 60€ αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός με αυτή την παρέμβαση η τιμή της βενζίνης πέφτει για του πολίτες έως και 0,44€/λίτρο. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση του diesel κατευθείαν στην αντλία ώστε οι οδηγοί να εξοικονομούν 0.12€/λίτρο.

Τέλος γνωστοποίησε ότι για τους αγρότες θα «τρέξει» πιο γρήγορα η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές Αυγούστου.

Τα μέτρα κοστολογούνται στα 375.000.000€ και η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (15:00) από τους αρμόδιους Υπουργούς.