G. Berger: O Hamilton βρίσκεται στο επίπεδο του Senna


Στο ίδιο επίπεδο με τον Ayrton Senna βρίσκεται ο Lewis Hamilton σύμφωνα με τον πρώην πιλότο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, Gerhard Berger.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/4/2019

Στην παραδοχή ότι οι οδηγικές ικανότητες του L. Hamilton μπορούν να συγκριθούν με εκείνες του A. Senna προχώρησε ο G. Berger, τονίζοντας ότι ο Βρετανός είναι αυτήν τη στιγμή ο μοναδικός πιλότος του grid που αγγίζει το επίπεδο του... ημίθεου της Formula 1.

O Αυστριακός πρώην οδηγός της Formula 1, ο οποίος διατέλεσε και teamate του Ayrton Senna για δύο αγωνιστικές σεζόν, δεν στάθηκε μόνο στην ταχύτητα που διακρίνει τον L. Hamilton αλλά και στην ωριμότητά του.

Μάλιστα, ο G. Berger δεν δίστασε να συγκρίνει τον Βρετανό πιλότο της Mercedes-AMG και με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή M. Schumacher, δηλώνοντας ότι ο Hamilton, όπως άλλωστε και ο Senna, βρίσκονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με άλλους “παγκόσμιους” της Formula 1, όπως ο Schumacher, o Piquet, o Lauda και ο Prost.

Κλείνοντας, ο G. Berger προέβλεψε ότι ο L. Hamilton θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει ρεκόρ του M. Schumacher αν συνεχίσει να αγωνίζεται τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.