Γέφυρα που συνδέει την Κίνα με τον Χονγκ-Κονγκ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (Video)


Με μήκος 55 χιλιομέτρων, η γέφυρα η οποία θα συνδέει την Κίνα με το Χονγκ-Κονγκ αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της, δικαιολογώντας το αστρονομικό κόστος κατασκευής των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2018

Μερικές ώρες μάς χωρίζουν από τα επίσημα εγκαίνια της μεγαλύτερης σε μήκος “θαλάσσιας” γέφυρας του πλανήτη.

Η γέφυρα, το κατασκευαστικό κόστος της οποίας ανήλθε σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια, συνδέει τη κινεζική πόλη Zhuhai και το Macau με το Χονγκ-Κονγκ φτάνοντας σε μήκος τα 55 χιλιόμετρα.

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 400.000 τόνοι χάλυβα, γεγονός που την απαιτούμενη ανθεκτικότητα στους ισχυρούς τυφώνες που συχνά-πυκνά “χτυπούν” τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλά και σε σεισμούς μεγέθους έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Επίσης, ένα τμήμα της γέφυρας -περίπου 6,7 χιλιομέτρα- είναι υποθαλάσσιο, ώστε, να μην εμποδίζεται η διέλευση των πλοίων από τη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ-Κονγκ η απόσταση από την κινεζική πόλη Zhuhai έως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ-Κονγκ θα καλύπτεται σε μόλις 45 λεπτά, ενώ μέχρι σήμερα απαιτούνταν 4 ώρες.

Η γέφυρα των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι κατασκευασμένη ώστε να... παραμείνει στη θέση της για τα επόμενα 120 χρόνια, διάστημα ικανό για να πραγματοποιηθεί η απόσβεση της τεράστιας, ομολογουμένως, επένδυσης.