«Γέφυρα ζωής» από μία Lamborghini Huracan, που διένυσε ταχύτατα απόσταση 568 km


Η ταχύτητα του εντυπωσιακού supercar χρησιμοποιήθηκε για καλό σκοπό, μεταφέροντας δύο νεφρούς σε ασθενείς που τους χρειάζονταν για μεταμόσχευση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Polizio di Stato-Facebook
  • 21/12/2022

Στην ιταλική αστυνομία, μία Lamborghini Huracan έχει περίοπτη θέση ως ένα από τα πιο... εκλεκτά περιπολικά του στόλου της.

Τώρα, οι υπηρεσίες της έγιναν ζωτικής -κυριολεκτικά- σημασίας, καθώς χρειάστηκε να μεταφέρει μοσχεύματα για ασθενείς σε απόσταση συνολικού μήκους 568 χιλιομέτρων.

Η ιστορία έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού των ιταλικών αρχών στο Facebook, όπου αναφέρεται πως την Τρίτη 20/12, η Huracan «ταξίδεψε στον αυτοκινητόδρομο για να παραδώσει το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο, τη ζωή. Χάρη στον ειδικό Άγιο Βασίλη της αστυνομίας, δύο άνθρωποι πήραν τους νεφρούς που χρειάζονταν».

Το supercar ξεκίνησε το ταξίδι του από την Παντούα, στη βορειανατολική Ιταλία, με δύο προορισμούς: τη Μοντένα και τη Ρώμη.

Η απόσταση ως τη Μοντένα είναι 168 χιλιόμετρα, ή περίπου δύο ώρες, ενώ από τη Μοντένα στη Ρώμη, η απόσταση 400 χιλιομέτρων διανύεται σε περίπου 4 ώρες.

Η Huracan «έδειξε τα δόντια της» σε αυτό το ταξίδι, με τον V12 5,2 lt κινητήρα της, ο οποίος αποδίδει 610 PS και 560 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 325 km/h. 

Η ειδική Huracan, που βρίσκεται στον στόλο των αρχών, συνεχίζει την παράδοση που άρχισε με την Gallardo, η οποία παραδόθηκε για πρώτη φορά στην ιταλική αστυνομία το 2004. Με την πάροδο του χρόνου, επήλθε η αντικατάσταση από νεότερα μοντέλα το 2014. Φέρει ειδικό μπλε-λευκό χρωματισμό και φώτα LED μπροστά, και χώρο στο εμπρός μέρος ικανό για να «φιλοξενήσει» το φορητό ψυγείο για τη μεταφορά των οργάνων.

Πηγή: Polizia di Stato/Facebook