Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo: Με 818 άλογα και hardcore εμφάνιση


Ο γνωστός βελτιωτής Gemballa δημιούργησε την πιο ακραία Porsche με απίστευτες επιδόσεις και ένα body kit που βγάζει μάτια.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/1/2019

O βελτιωτικός οίκος Gemballa είναι γνωστός για τις ακραίες προσεγγίσεις του στις Porsche, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε οτιδήποτε έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo πέρα από το μακρύ όνομα έχει και αντίστοιχα μεγάλες προσδοκίες να τραβήξει το θέμα 911 έως το απόλυτο άκρο.

Στο επίκεντρο αυτής της hardcore Porsche παραμένει ο 3,8 λίτρων επίπεδος εξακύλινδρος της 911 Τurbo, όμως έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις και μετατροπές οι οποίες και δεν ανακοινώνονται. Αυτό που ανακοινώνεται είναι η ιπποδύναμη: 818 άλογα που συνοδεύονται από 1.098 Nm ροπής!

Πρόκειται για μία σημαντική αύξηση από τα 580 άλογα που έχει η Turbo S παραγωγής, κάτι που αντανακλάται και στις επιδόσεις που την φέρνουν στα επίπεδα ενός hypercar. Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 2,38 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h τα φτάνει σε 7,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 km/h.

Όσο για την εμφάνιση, όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, ο βελτιωτής προτίμησε να φτιάξει κάτι που δεν θα περνά πουθενά απαρατήρητο. Πέρα από τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις μεγάλες αλλαγές, έχει αλλάξει και το πλάτος του αυτοκινήτου κατά 30 χιλιοστά εμπρός και 50 χιλιοστά πίσω, με τα ελαστικά να έχουν γίνει πολύ πιο φαρδιά από την "απλή" Turbo S.