General Motors: Η Mary Barra εισέπραξε πέρυσι 22 εκ. δολάρια


Το κορυφαίο στέλεχος της General Motors, η κ. Mary Barra, είναι από τα καλύτερα αμειβόμενα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/4/2018

Οι κορυφαίοι μάνατζερ της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές, ειδικά αυτοί των αμερικάνικων εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επικεφαλής της General Motors, η κυρία Mary Barra, η οποία είδε πέρυσι την περιουσία της να αυξάνεται συνολικά κατά 22 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που πρέπει να σημειώσει κανείς είναι πως τα εισοδήματα της κ. Barra μειώθηκαν σε σχέση με το 2016 κατά 634.011 δολάρια. Οι απολαβές της αποτελούνται από έναν  βασικό μισθό της τάξης των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από βραχυπρόθεσμα οικονομικά κίνητρα και από παροχή μετοχών με βάση τα αποτελέσματα.

Η κ. Barra ανέλαβε τη θέση της CEO της General Motors to 2014, όταν και προάχθηκε από αντιπρόεδρος, με ευθύνη τις εξέλιξη προϊόντων, τις προμήθειες και την αλυσίδα προμηθειών. Το 2016 ανάλαβε και το ρόλο του προέδρου του συμβουλίου των διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας.

H Mary Barra δεν είναι πάντως το μόνο από το κορυφαία στελέχη της GΜ που αμείβεται πλουσιοπάροχα. Ο πρόεδρος της Dan Ammann εισέπραξε 9,3 εκατομμύρια δολάρια, ο αντιπρόεδρος Mark Reuss 7,7, ο οικονομικός διευθυντής Chuck Stevens 7,1 και ο πρόεδρος των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ Alan Batey περίπου 6 εκατομμύρια.