Γεύση από νέα Skoda Octavia RS


Με το λανσάρισμα της νέας Octavia να ξεκινά στους επόμενους μήνες οι Τσέχοι ετοιμάζουν και την κορυφαία έκδοση RS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru
  • 14/1/2020

Η νέα Octavia μπορεί να έχει παρουσιαστεί ήδη στο διαδίκτυο, επίσημα από την Skoda, αλλά οι πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της άνοιξης. Φήμες κάνουν λόγο για την πρεμιέρα και της έκδοσης RS στο σαλόνι της Γενεύης, αλλά δίχως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και αν δεν ισχύσει θεωρείται σίγουρο πως η Octavia RS θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2020.

Στην οθόνη σας βλέπετε μια ακόμη πολύ πετυχημένη προσέγγιση από την ιστοσελίδα kolesa.ru και μην εκπλαγείτε αν οι διαφορές από το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους θα είναι ελάχιστες. Και αυτό επειδή η Skoda αναμένεται να διατηρήσει το ισορροπημένο RS προφίλ.

Έτσι, την διαφορά από τις απλές εκδόσεις θα κάνουν οι πιο σπορ προφυλακτήρες, η σκούρα μάσκα, τα λογότυπα RS, οι διπλές απολήξεις, μια διακριτική πίσω πτέρυγα, οι ειδικές σχεδίασης τροχοί, οι βαμμένες δαγκάνες των φρένων κ.α. Ανάλογος αναμένεται ο διάκοσμος με τις σχετικές πινελιές ισχύος και τα σπορ καθίσματα, όπως στην περίπτωση του Skoda Kamiq RS.

Σχετικά με το τι θα υπάρχει κάτω από το καπό θεωρείται δεδομένος ένας δίλιτρος TSI ο οποίος θα υποβαστάζεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα ώστε να μειώνεται η εκπομπή ρύπων και η κατανάλωση. Η ισχύς θα είναι κοντά στα 250 PS, ενώ πιθανότατα να υπάρξει και δίλιτρη diesel έκδοση (ίσως και με τετρακίνηση) με περίπου 200 PS.

Το πραγματικά μεγάλο νέο όμως θα είναι η ύπαρξη και μιας plug-in υβριδικής εκδοχής της, η οποία θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα πρόωσης του ομίλου που βασίζεται στον 1.4 TSI. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 245 PS της ειδικής έκδοση RS 245 της προηγούμενης γενιάς, ενώ κορυφαία θα είναι και η ροπή των 400 Nm.