Γι' αυτό το μοναδικό Mini Classic που κοστίζει 100.000 δολάρια χρειάστηκαν 1.000 ώρες εξέλιξης!


Εμπνευσμένο από τις κινηματογραφικές περιπέτειες του Βρετανού πράκτορα είναι το κλασικό Mini το οποίο επιμελήθηκε με τον τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει η James Brown Automotive.

  • 8/3/2020

Μια ακόμα μοναδική τετράτροχη πρόταση δημιούργησε η James Brown Automotive επενδύοντας στη διαχρονικότητα ενός κλασικού Mini. H βρετανική εταιρεία δημιούργησε μια έκδοση του θρυλικού Mini η οποία αντλεί έμπνευση από τις κινηματογραφικές περιπέτειες του James Bond και ειδικότερα από τη Lotus Esprit Turbo η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία «Για τα μάτια σου μόνο» του 1981.

Τόσο το πορτοκαλί χρώμα του αμαξώματος όσο και ο σχεδιασμός των ζαντών μεγέθους 13 ιντσών παραπέμπουν στη Lotus Esprit του 1981, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη σύνδεση ανάμεσα στο ιστορικό Mini και τον Βρετανό πράκτορα.

Προσπάθειες έχουν καταβληθεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε, να προσαρμοστεί στα νέα εξοπλιστικά και αισθητικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής των 7 ιντσών το οποίο και αποτελεί τη βιτρίνα του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του κλασικού Mini βρίσκεται ο αναβαθμισμένος κινητήρα της έκδοσης 1275 GT, η χωρητικότητα του οποίου αυξήθηκε στα 1.330 κ.εκ. και μαζί με αυτήν η ιπποδύναμη, η οποία φτάνει πλέον τους 83 ίππους.

Τον αναβαθμισμένο κινητήρα συνοδεύει ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.

Για την κατασκευή του συγκεκριμένου Mini η James Brown αφιέρωσε περισσότερες από 1.000 εργασίας, ενώ αν και δεν ανακοινώνει την τιμή του μοναδικού τετράτροχου, αυτή υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια.