Για ποιο λόγο η Lamborghini θα επαναφέρει στην παραγωγή την Aventador


Το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Felicity Ace, στο οποίο καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα 3.965 πολυτελή αυτοκίνητα που μετέφερε είναι ο λόγος που η Lamborghini θα επαναφέρει προσωρινά στην παραγωγή την Aventador.

  • 18/3/2022

Η Lamborghini Aventador Ultimae ήταν η τελευταία έκδοση της εντυπωσιακής Aventador και η παραγωγή της σύμφωνα με τη φίρμα από τη Sant’ Agata θα ήταν αυστηρά περιορισμένη στις μόλις 600 μονάδες.

Σύμφωνα όμως με όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Stephan Winkelmann σε ομιλία του με δημοσιογράφους, η Aventador θα επανέλθει προσωρινά στην παραγωγή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το πρόσφατο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Felicity Ace.

Θυμίζουμε πως το φορτηγό πλοίο Felicity Ace πήρε φωτιά 250 ναυτικά μίλια έξω από τις Αζόρες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα 3.965 πολυτελή αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini, και Audi που μετέφερε από το λιμάνι του Emden στην Γερμανία προς το Rhode Island στην Αμερική.

Το πλοίο τελικά βυθίστηκε δύο εβδομάδες μετά την φωτιά, με τους ειδικούς να λένε πως η αξία των αυτοκινήτων που μετέφερε ξεπερνούσε τα 353 εκατομμύρια ευρώ (401 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Winkelmann παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι καμένες Aventador Ultimae, που προορίζονταν να παραδοθούν στους πελάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των 3.965 αυτοκινήτων βρίσκονταν και 85 αυτοκίνητα της Lamborghini, με τα περισσότερα εξ αυτών να ήταν Urus. Επιπλέον, υπήρχαν μερικές Huracan STO και 15 Aventador Ultimae. Για αυτά τα 15 αυτοκίνητα η ιταλική εταιρεία πήρε την απόφαση να ξαναβάλει την Aventador στην παραγωγή.

Οι υπόλοιπες 70 Lamborghini ήταν μοντέλα που βρίσκονται κανονικά στην παραγωγή αυτήν την περίοδο, δεν θα είναι επομένως πολύ δύσκολο για την εταιρεία από τη Sant’Agata να εκπληρώσει αυτές τις παραγγελίες, αν και οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν επιπλέον πολλούς μήνες ακόμα.

Με αυτή την εξέλιξη δεν έγινε σαφές εάν η επανεκκίνηση της παραγωγής της Aventador θα καθυστερήσει την αποκάλυψη του υβριδικού V12 διαδόχου της από τη Lamborghini.

Ταυτόχρονα, ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark, ανέφερε ότι η βρετανική εταιρία έχει βρει "μια λύση" για να αντικαταστήσει περισσότερα από τα μισά από τα 189 αυτοκίνητα της Bentley που ήταν στο Felicity Ace. Τα άλλα μισά αυτοκίνητα θα τα αντικαταστήσει μέχρι το τέλος του 2022.

Τέλος, για την Audi, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Markus Duesmann, είπε επίσης ότι όλα τα οχήματα που καταστράφηκαν θα αντικατασταθούν. Η Audi θα κατασκευάσει από το μηδέν επιπλέον 1.800 αυτοκίνητα, όσα ήταν αυτά που επέβαιναν στο Felicity Ace.