Για πόσα εκατομμύρια θα αλλάξει χέρια αυτή η Chevrolet Corvette L88 Convertible;


Δεν πρόκειται για μια ακόμη Corvette, αλλά για ένα αγωνιστικό με πάρα πολλές συμμετοχές και νίκες σε διάφορους αγώνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MECUM
  • 7/7/2020

Για τους Αμερικάνους κάθε σπέσιαλ Corvette αποτελεί μια εθνική υπόθεση. Ειδικά αυτή του 1967 έκδοσης L88 που θα δημοπρατηθεί από το οίκο Mecum κουβαλά μια μεγάλη ιστορία πίσω. Και για αυτό η τιμή πώλησης που θα πετύχει εκτιμάται πως θα βρίσκεται κάπου στα 4-5 εκατομμύρια δολάρια!

Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο τότε αυτόματα αυτή θα είναι η ακριβότερη Corvette ever που έχει αλλάξει χέρια. Πρόκειται για μία από τις μόλις 20 Corvette που κατασκευάστηκαν έχοντας κάτω από το καπό τον V8 L88 που αποδίδει 430 PS.

Ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο τεσσάρι σασμάν τύπου M22 “Rock Crusher”, ενώ είναι η μόνη Corvette του 1967 που έχει επιβιώσει με κινητήρα L88 (συνολικά είχαν κατασκευαστεί 216 τέτοια αυτοκίνητα).

Την τιμή του αυτοκινήτου ανεβάζει η συλλεκτική του αξία αφού είχε συμμετοχή σε διάφορα πρωταθλήματα στις ΗΠΑ και φυσικά στον 24ωρο αγώνα της Daytona με οδηγούς τους Cliff Gottlob, Jim Krughoff και David Burroughs. Μάλιστα ήταν ένα ιδιαίτερα πετυχημένο αγωνιστικό αφού σε 400 αγώνες είχε σημειώσει 150 νίκες!