Γιατί η Mercedes δεν άφησε τον Rosberg να οδηγήσει τη Vision EQXX; (video)


Την ώρα που ο Nico Rosberg ετοιμαζόταν να οδηγήσει τη Mercedes-Benz Vision EQXX εμφανίστηκε ένας κύριος και του ζήτησε ευγενικά να κάτσει στη θέση του συνοδηγού. 

  • 7/6/2022

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αμφισβητήσει τις οδηγικές ικανότητες του Nico Rosberg; Προφανώς και η απάντηση είναι «κανείς» αφού μιλάμε για έναν οδηγό αγώνων με τεράστιες στιγμές στην καριέρα του και φυσικά κορυφαία όλων η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2016, νικώντας μάλιστα των ομόσταυλό του Lewis Hamilton.

Όλα αυτά όμως δεν είναι αρκετά ώστε ο Rosberg να κάτσει στη θέση του οδηγού του εντυπωσιακού ηλεκτρικού concept της Mercedes, της Vision EQXX. Σε ένα από τα τελευταία videoς του Γερμανού που ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube γνώρισε από κοντά την εντυπωσιακή πρόταση σε εκδήλωση που έγινε στο Μονακό, αλλά αρκέστηκε να... την κάνει βόλτα από τη θέση του συνοδηγού αφού δεν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης R&D (έρευνας και ανάπτυξης).

Όλο αυτό γίνεται ακόμα πιο περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως η EQXX έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγωνιστική ομάδα της Mercedes-AMG στην οποία ο Rosberg ήταν μέλος στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για έξι συνεχόμενα χρόνια (2010-2016) μέχρι που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να το φτάνει στα όριά του αλλά δεν μπορεί να οδηγήσει ένα πρωτότυπο που έχει κατασκευαστεί με στόχο να συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με τη μεγάλη αυτονομία.

Για αυτό η Mercedes-Benz έχει επιλέξει να το χειρίζονται συγκεκριμένοι οδηγοί. Παρόλα αυτά ο Rosberg είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την EQXX ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για όλες τις καινοτομίες που τη συνοδεύουν.

Δείτε τη βόλτα του Rosberg στο Μονακό με την EQXX στο παρακάτω video…