Γιατί ο Marc Marquez είναι ότι πιο... εξωγήινο υπάρχει στους αγώνες; (Video)


Στο παρελθόν έχουμε δει διάφορους "ηρωισμούς" από αγωνιζόμενους, όμως το "κατόρθωμα" του Marc Markez τον βάζει σε δική του κλάση, όντας ένα φαινόμενο δίχως εξήγηση από τους απλούς εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους.

  • 24/7/2020

Πολλοί τον αποκαλούν πλέον "εξωγήινο". Άλλοι τρελό. Και άλλοι, οι πιο σοβαροί, τα βάζουν με το μάνατζέρ του που επιτρέπει να γίνει αυτό το πράγμα. Ο λόγος για τον 27χρονο έξι φορές πρωταθλητή του Moto GP, Μarc Marquez, ο οποίος κάνει ένα εντελώς αδιανόητο (και για πολλούς αψυχολόγητο) πράγμα. 

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες κατάφερε να "αναρρώσει" και να πάρει το ΟΚ για να συμμετάσχει στο Ανδαλουσιανό GP. Και δεν μιλάμε ότι ανάρρωσε από κάποιο ελαφρύ χτύπημα. Γιατί στο ατύχημα που είχε έσπασε το δεξί του χέρι στο οποίο μπήκε πλάκα και βίδες μετά από δύο ημέρες.

Το ατύχημα είχε γίνει σε ένα γλίστρημα 4 γύρους πριν το τέλος στο GP της Ισπανίας, με τον Marquez να παθαίνει σοβαρή ζημιά στο δεξί χέρι, χωρίς ευτυχώς να επηρεαστεί το κεντρικό νεύρο του. 

Και εκεί που ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα ήθελε κάποιο μεγάλο διάστημα να επανέλθει, και άλλοι αγωνιζόμενοι δεν θα μπορούσαν ούτε ποδήλατο να κάνουν, ο Marquez θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα! Ο φημισμένος γιατρός του MotoGP Xavier Mir έδρασε γρήγορα και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι θα έχανε την υπόλοιπη σεζόν. 

Ο ίδιος έλεγε ότι θα γυρίσει στην Τσεχία στις 7 Αυγούστου, όμως τελικά δεν άντεξε μακριά από την σέλα, και θα γυρίσει μέσα σε μόλις μία εβδομάδα! Η ομάδα των γιατρών που τον εξέτασε πάντως έδωσε το ΟΚ καθώς δεν υπήρχαν σημάδια πόνου ή αδυναμίας κίνησης του χεριού. Και αν και δήλωσαν παραξενεμένοι από την τόσο γρήγορη ανάρρωση, αφού πληρούσε το πρωτόκολλο του να είναι υγιής, δεν μπορούσαν να του αρνηθούν την επιστροφή στην δράση. 

Αυτά τα απίστευτα πράγματα γίνονται μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, και ο Marquez έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ανήκει στους πραγματικά μεγάλους των αγώνων σε κάθε είδους σπορ. Η αδρεναλίνη ξεχειλίζει από παντού επάνω του, οπότε όλα είναι δυνατά γι' αυτόν τον εξωγήινο των δύο τροχών.