Γιατί σταμάτησε η παραγωγή του Honda Civic Type R;


Petrolheads, ηρεμήστε! Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού η διακοπή της παραγωγής του Honda Type R είναι προσωρινή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΗΟΝDA
  • 9/12/2020

Κάτι οι συνέπειες του Covid-19, κάτι η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η προ-Brexit κατάσταση, είναι δύο από τους βασικούς λόγους που το εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες σε επίπεδο προμηθειών και υποχρεώνεται προσωρινά να διακόψει την παραγωγή του σε συγκεκριμένα τμήματα.

Σύμφωνα πάντα με την είδηση που ανέδειξε το Automotive News τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και η βιαστικές κινήσεις τις προετοιμάσεις του Brexit είχαν οδηγήσει στην διακοπή της παραγωγής για τουλάχιστον μία ημέρα.

Ωστόσο, η έλλειψη ανταλλακτικών και εξαρτημάτων συνεχίζεται δημιουργώντας δυσκολίες αφού τα φορτία και τα κοντέινερ που φτάνουν από την Ασία στοιβάζονται στο λιμάνι του Felixstowe. Και αυτό επειδή όλες οι εταιρίες θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα αποθέματα πριν την πρώτη μέρα του έτους όπου θα ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος του Brexit και οι τιμές θα ανέβουν κατακόρυφα.

Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο πολλές φορές δεν υπάρχει καν χώρος ώστε τα καράβια να ξεφορτώσουν και προτιμούν να συνεχίσουν το δρομολόγιο τους για το επόμενο λιμάνι.