Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν την καλύτερη ικανότητα έλξης; (video)


Το θέμα δεν είναι ότι δεν μπορούν, αλλά για πόσο μπορούν να τραβήξουν για παράδειγμα ένα τροχόσπιτο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2019

Ένα Tesla Model X μπορεί θεωρητικά να τραβήξει έως 2.267 kg (5.000 λίβρες) και για το Cybertruck αναφέρει πως η δυνατότητα έλξης είναι στα 3.401 kg (7.500 λίβρες). Αξιοσημείωτα νούμερα, αλλά όπως αναφέρει στο παρακάτω βίντεο το γνωστό κανάλι Engineering Explained τα ηλεκτρικά δεν ενδείκνυνται για να τραβούν τρέιλερ και τροχόσπιτα.

Το θέμα είναι η μπαταρία και πως οι ειδικοί πασχίζουν για να χωρέσουν όσο το δυνατό περισσότερη χημική ενέργεια μέσα στην ίδια χωρική ποσότητα. Για παράδειγμα το Model X έχει μια πολύ μεγάλη μπαταρία στις 100 kWh και στην αμερικανική προδιαγραφή μέτρησης EPA φτάνει την αυτονομία των 525 km.

Ωστόσο, όταν στο πίσω μέρος προσδεθεί ένα τρέιλερ η παραπάνω αυτονομία μειώνεται δραματικά. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον εξπέρ Fenske να κάνει υποθέσεις π.χ. με μια οικογένεια που πάει για κάμπινγκ με ένα Model X.

Ξέχωρα από το επιπλέον βάρος που επιβαρύνει την μπαταρία, τα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής, κάθετου φορτίου και αντίστασης κύλισης χειροτερεύουν σε τέτοιο βαθμό που για να καλυφθεί μια απόσταση 160 km με μέση ταχύτητα 120 km/h απαιτούνται 100,4 kWh. Κάτι παραπάνω δηλαδή από ολόκληρη την μπαταρία αν λάβουμε υπόψη τη net χωρητικότητα της.

Συγκριτικά, ένα Ford F-150 θα απαιτούσε σε αντιστοιχία 170 kWh ενέργειας (λαμβάνοντας υπόψη πως το ένα γαλόνι βενζίνης έχει 33 kWh ενέργειας) και να καταναλώσει μόλις το 21% της αυτονομίας του, όπως θα δείτε και στο βίντεο.