Γιατί το λανσάρισμα του Audi E-Tron θα καθυστερήσει ένα μήνα;


Τον προηγούμενο μήνα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με τα σήματα της Audi είχε παρουσιαστεί στο Los Angeles.

  • 22/10/2018

O βασικός στόχος της Audi στην αμερικανική αγορά δεν είναι άλλος από την Tesla και η προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ακολουθήσουν (δέκα έως το 2025) στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ωστόσο, το E-Tron φαίνεται να ξεκινά… με το αριστερό σε ότι αφορά στον προγραμματισμό της έναρξης διαθεσιμότητας του, μιας και η ίδια η Audi ανακοίνωσε πως απαιτείται ειδική έγκριση τύπου για ένα συγκεκριμένο μέρος του λογισμικού που τροποποιήθηκε κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το Automotive News Europe.

Πάντως, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag έχει ήδη αναφέρει πως η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες επειδή στην πραγματικότητα η Audi διαπραγματεύεται τις τιμές των μπαταριών που κατασκευάζει η LG Chem (και που αποτελεί βασικό προμηθευτή του VW Group). Αυτό που ζητά η νοτιοκορεατική εταιρία είναι μια αύξηση στις τιμές των μπαταριών κατά 10%. Επίσημα πάντως δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση τόσο από την πλευρά της Audi όσο και της LG Chem για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.