Γίνεται 0-100 χλμ/ώρα σε 1,73"; (VIDEO)


Γίνεται, με το Peugeot Vision Gran Turismo...

  • 21/6/2015

Το εικονικό Peugeot Vision Gran Turismo θα πρωταγωνιστήσει στο πασίγνωστο βιντεοπαιχνίδι GT6 που διατίθεται αποκλειστικά για κονσόλες PlayStation 3. Με μία απίστευτη αναλογία ισχύος/βάρους στο 1/1 το εικονικό concept αποδίδει 875 bhp για 875 kg, ενώ χρειάζεται μόλις 1,73 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h!

Με περισσότερα από 15 αυτοκίνητα να φιγουράρουν ήδη στην σειρά Vision Gran Turismo, η Peugeot ανταποκρίθηκε επάξια απέναντι στις απαιτήσεις του Kazunori Yamauchi -του επαγγελματία οδηγού αγώνων, σχεδιαστή παιχνιδιών και παραγωγού του Gran Turismo-, o οποίος επιθυμούσε την δημιουργία ενός εντυπωσιακού αυτοκινήτου για να εορτασθεί η 15η επέτειος του δημοφιλούς παιχνιδιού. 

Οι σχεδιαστές της Peugeot ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους μηχανικούς της Peugeot Sport για να δημιουργήσουν ένα ανατρεπτικό υπεραυτοκίνητο που εσωκλείει όλα τα στοιχεία ενός εικονικού αγωνιστικού για να πρωταγωνιστήσει στο GT6. Με το ύψος του αμαξώματος να μην ξεπερνά τα 104 cm, το Peugeot Vision Gran Turismo με το σφηνοειδές στιλ, βρίσκεται τόσο χαμηλά στο έδαφος ώστε να μην είναι απαραίτητο οποιοδήποτε αεροδυναμικό βοήθημα. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι αρκετή από μόνη της ώστε το αυτοκίνητο να είναι συνεχώς «κολλημένο» στο οδόστρωμα για ασυναγώνιστες επιδόσεις!

Στο κέντρο του αμαξώματος και πίσω από τον οδηγό, βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενους V6 3.2L κινητήρας που αποδίδει 875 bhp. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου με έξι σχέσεις.

Στον εμπρός άξονα υπάρχουν τροχοί 22 ιντσών και πίσω 23 ιντσών και για την επιβράδυνση τους φροντίζουν τέσσερα αεριζόμενα κεραμικά δισκόφρενα της Brembo (380 mm εμπρός και 337 mm πίσω). Όλα αυτά, σε ένα σασί που το βάρος του δεν ξεπερνά τα 875 kg, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις μέσα από ένα «0-100» σε μόλις 1,73 δλ.!

Στο κοντινό μέλλον, οι virtual οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους το Peugeot Vision Gran Turismo για να το απολαύσουν οδηγώντας το στα όρια, σε 40 μοναδικές πίστες με 107 διαφορετικές χαράξεις. Το Peugeot Vision Gran Turismo θα είναι διαθέσιμο - σε έξι χρώματα και αποκλειστικά στο PS3 - ως δωρεάν αναβάθμιση για το Gran Turismo 6.