Γιόρτασαν την 500ή Rolls-Royce Phantom


Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατασκευής της Rolls -Royce Phantom στο Goodwood έσβησαν τα κεράκια της τούρτας για την γέννηση της 500ής Rolls-Royce Phantom, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2003.
  • 2/2/2004
&00 Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κατασκευής της Rolls -Royce Phantom στο Goodwood έσβησαν τα κεράκια της τούρτας για την γέννηση της 500ής Rolls-Royce Phantom.
"Ήταν 12 εκπληκτικοί μήνες για όλους εδώ στο Goodwood. Ολόκληρο το επιτελείο της ομάδας πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτό που πετύχαμε. Κοιτάμε εμπρός για μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά", είπε ο πρόεδρος της Rolls-Royce, Τόνι Γκότ.
Το Rolls -Royce Phantom παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Goodwood τον Ιανουάριο του 2003. Στους 12 μήνες που επακολούθησαν από τη γραμμή παραγωγής έβγαινε καθημερινά ένα αυτοκίνητο. Όμως η αυξημένη ζήτηση ανάγκασε τους ιθύνοντες να μεγαλώσουν τους ρυθμούς από το τέλος Νοεμβρίου 2003 και να παράγουν πέντε αυτοκίνητα ημερησίως. Περίπου 1.000 Phantom θα κατασκευαστούν στο Goodwood όταν θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του.

100 χρόνια ζωής
Το 2004 όμως είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για την Rolls Royce. Στις 4 Μαϊου η εταιρία θα γιορτάσει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Το 1904 στην πόλη του Μάντσεστερ και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Midland συναντήθηκαν οι δύο ιδρυτές της, ο Henry Royce και Charles Rolls. O πρώτος παρουσίασε ένα αυτοκίνητο που είχε κατασκευάσει, το αποτέλεσμα του οποίου εντυπωσίασε τον Rolls. Η γνωριμία έγινε και η κοσμοπολιτική Rolls-Royce γεννήθηκε...

Βασίλης Χειλάκης