Γκραν Πρι Γαλλίας: Εύκολη νίκη για τον Ηamilton και την Mercedes


To ευχάριστο τριήμερο για την Mercedes ολοκληρώθηκε περίφημα με την άνετη νίκη του Lewis Hamilton.
 

  • 24/6/2018

Μία ακόμα νίκη για τον Lewis Hamilton και την Mercedes η οποία φάνηκε να επανακάμπτει στο Γαλλικό Γκραν Πρι μετά και τις αλλαγές που έγιναν στους κινητήρες του μονοθεσίου. Η νίκη ήταν σχετικά εύκολη -αν και βοήθησε το περιστατικό στον πρώτο γύρο- με τον Hamilton να έχει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα.

Παρ' όλα αυτά όταν χρειάστηκε έκανε αρκετούς καλύτερους γύρους, πράγμα που δείχνει ότι ακόμα και αν δεν είχε κριθεί η μάχη με τον Vettel στον πρώτο γύρο, πολύ δύσκολα θα έχανε τον αγώνα.

H "στιγμή" του Γαλλικού Γκραν Πρι έγινε στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση όταν ο Vettel έπεσε πάνω στον Bottas, καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή της Ferrari και το πίσω λάστιχο της Mercedes. Όταν ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας, οι δύο οδηγοί βρίσκονταν πλέον στην 17η και 18η θέση, με τον Vettel να έχει επιπλέον και 5 δευτερόλεπτα ποινής.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι για την πρώτη θέση είχε κριθεί, με το ενδιαφέρον να προκύπτει για το τι θα κάνουν οι δύο Red Bull και ο Raikkonen στο κυνήγι των θέσεων του podium. Τελικά στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Verstappen και στην τρίτη θέση ο Raikkonen ο οποίος είχε την μάχη του αγώνα στους τελευταίους γύρους με τον τέταρτο τελικά Ricciardo. Στην πέμπτη θέση ο Vettel που, δεδομένων των συνθηκών, κέρδισε κάποιους πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Magnusen, Bottas, Sainz, Hulkenberg και Leclerc.