Γκραν Πρι Μεξικού: Νίκη για Verstappen, πρωτάθλημα στον Hamilton


Mπορεί να μην είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο αγώνας στο Μεξικό για τον Hamilton, όμως ο Βρετανός κατάφερε να πάρει το πέμπτο του πρωτάθλημα και να μπει στο κλαμπ των λίγων και ξεχωριστών.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/10/2018

Mπορεί να μην ολοκλήρωσε την χρονιά όπως θα ήθελε, με μία πρώτη θέση, όμως ο Hamilton τερματίζοντας στην τέταρτη θέση κατάφερε να πάρει και μαθηματικά τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του. Σε έναν μάλλον ήρεμο αγώνα, όπου όλοι φύλαξαν τα νώτα τους, ο Bρετανός οδήγησε μετρημένα και χωρίς ρίσκα, με αποτέλεσμα να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς που του δίνουν τον τίτλο της φετινής χρονιάς.

Ο Hamilton ισοφάρισε τα πέντε πρωταθλήματα του Μανουέλ Φάντζιο και βρίσκεται δύο μακριά από τον πρώτο των πρώτων, τον Μichael Schumacher με τους επτά τίτλους. Ήταν μία ιδανική χρονιά για τον Βρετανό και την Mercedes που παρά την εμφανή άνοδο της Ferrari και την "κοιλιά" που έκανε η ομάδα στην μέση της σεζόν (μαζί με λάθη τακτικής των Ιταλών), τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν ιδανικά την φετινή σεζόν.

Στην πρώτη θέση πάντως βρέθηκε ο Verstappen για πέμπτη φορά στην καριέρα του που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό Σαββατοκύριακο για την Red Bull. Άτυχος ο Ricciardo που είχε την 8η εγκατάλειψη για φέτος, παρά το γεγονός ότι είχε την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης, και μέχρι 8 γύρους πριν το τέλος όλα πήγαιναν καλά για τον χαμογελαστό Αυστραλό και ένα ενδεχόμενο "1-2" για την Red Bull. .

Oι δύο Ferrari τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση με Vettel και Raikkonen αντίστοιχα, προσθέτοντας όσους περισσότερους  βαθμούς μπορούσαν στο κυνήγι του πρωταθλήματος κατασκευαστών που ακόμα είναι ανοιχτό. Την δεκάδα έκλεισαν οι  Hulkenberg, Leclerc, Vandoorne, Erickson και Gasly.

Aπομένουν ακόμα δύο αγώνες, στην Βραζιλία και το Άμπου Ντάμπι, με το μόνο διακύβευμα πλέον το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και την κατάταξη των πιο πίσω ομάδων.