Γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ για κλασσικές Alfa Romeo, FIAT και Lancia


Οι φίλοι και οι ιδιοκτήτες της Lancia Delta HF Integrale ή των FIAT Barchetta και Coupe θα μπορούν πλέον να έχουν τα αυθεντικά, καινούργια ανταλλακτικά και αξεσουάρ για τα αυτοκίνητά τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/5/2021

Όπως ανακοινώθηκε από τη Stellantis, το πρώην τμήμα της FIAT Chrysler Heritage θα αρχίσει να παράγει γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ για την Lancia Delta HF Integrale, τις Alfa Romeo GTV και Spider και τα FIAT Barchetta και Coupe.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα εξαρτήματα θα κατασκευάζονται με τον τρόπο που συνέβαινε στην εποχή τους γι’ αυτά τα «σύγχρονα κλασικά» μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κάποια από αυτά τα εξαρτήματα είναι δύσκολο να βρεθούν πλέον, καθώς η παραγωγή τους έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες. Για παράδειγμα, το σύστημα ψεκασμού τού κινητήρα ή το ταμπλώ ή οι προφυλακτήρες των συγκεκριμένων μοντέλων έχουν αρχίσει να περιορίζονται σε αριθμό και είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο γνήσιο εξάρτημα απ’ όποιον θέλει να διατηρήσει το αυτοκίνητό του σε αυθεντική κατάσταση.

Από τη Stellantis έγινε γνωστό ότι θα εμπλακεί και η Mopar στη διαδικασία, η οποία θα αναλάβει και την εμπορική προώθηση των συγκεκριμένων ανταλλακτικών. Κάποια από αυτά θα δημιουργηθούν λαμβάνοντας ως βάση ένα αυθεντικό όχημα, καθώς έπειτα από τόσα χρόνια δεν υπάρχουν τα αρχικά καλούπια. 

Για παράδειγμα, τα ανταλλακτικά για την Lancia Delta HF Integrale Evo δημιουργήθηκαν αφού μελετήθηκαν με ακρίβεια τα τμήματά της σε ένα καλοδιατηρημένο, αυθεντικό αυτοκίνητο και φτιάχτηκαν εξαρχής τα καλούπια βάσει των προδιαγραφών που ίσχυαν για το μοντέλο. Μάλιστα, τα πρώτα από αυτά τα ανταλλακτικά άρχισαν να διατίθενται από το 2019, δηλαδή πριν η FIAT Chrysler Automobiles ενσωματωθεί στον Όμιλο Stellantis. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτός από τα παραπάνω μοντέλα, γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ θα κατασκευάζονται και για τις Alfa Romeo GT, 147 και 156. Τα στελέχη της Stellantis θεωρούν ότι όλα αυτά τα μοντέλα της ιταλικής Αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν δημιουργήσει τον δικό τους θρύλο και έχουν πιστούς φίλους οι οποίοι επιδιώκουν να τα κρατήσουν και τα φροντίζουν όσο καλύτερα γίνεται.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.