Golden Hour: Η δημιουργία μιας Paint to Sample 911 GT3 (Video)


Δεν είναι μικρό κατόρθωμα η δημιουργία μίας 911. Πόσο μάλλον όταν απαιτεί την παρουσία 1.500 εργαζομένων που αγγίζουν κάθε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της διήμερης συναρμολόγησής του. Τώρα για πρώτη φορά με ένα time lapse βίντεο, η Porsche μας δείχνει όλη τη διαδικασία εστιάζοντας σε μια πολύ ιδιαίτερη 911 GT3, μέρος του προγράμματος Paint to Sample.

  • 28/3/2022

Με δεκάδες μεμονωμένες επιλογές για να διαλέξει κάθε πελάτης, η γκάμα των πιθανών συνδυασμών κάνει το να δούμε δύο πανομοιότυπες 911 GT3 ιδιαίτερα σπάνιο. Η επιλογή του εξωτερικού χρώματος παίζει μεγάλο ρόλο. Για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και τη βελτίωση της εμπειρίας και των επιλογών για τους πελάτες, το δημοφιλές πρόγραμμα Paint to Sample που προσφέρεται μέσω του Porsche Exclusive Manufaktur ενημερώθηκε στα τέλη του 2021 για να επεκτείνει τις επιλογές του.

Η σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση από την Porsche υπογραμμίζει τη δέσμευση της μάρκας να κατασκευάσει το αυτοκίνητο των ονείρων του καθενός. Πλέον, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών χρωμάτων σε κάθε σειρά μοντέλων, περισσότερες από 160 προεγκεκριμένες επιλογές βαφής είναι πλέον διαθέσιμες στον τρέχοντα κατάλογο.

Στο εργοστάσιο του Zuffenhausen όπου συναρμολογούνται οι σειρές μοντέλων 911, 718 και Taycan, μια πρόσθετη τράπεζα ανάμειξης χρωμάτων πρόσθεσε την ικανότητα να ολοκληρώσει περισσότερες διαμορφώσεις Paint to Sample χωρίς να επιβραδύνει την παραγωγή. «Σε απάντηση στη ζήτηση, κάναμε ένα μεγάλο βήμα τώρα και περάσαμε από 5 αυτοκίνητα την ημέρα σε 20 αυτοκίνητα την ημέρα, που σημαίνει 120 αυτοκίνητα ανά ημερολογιακή εβδομάδα από το Paint στο Sample», δήλωσε ο Boris Apenbrink, Επικεφαλής Οχημάτων της Porsche Exclusive Manufaktur.

Η δημιουργία μιας Porsche με το πρόγραμμα Paint to Sample

Πριν από τη συναρμολόγησή του σε 117 στάδια, το σασί της 911 πέρασε πάνω από μια μέρα προετοιμάζοντας το αμάξωμα και το βαφείο. Μία από τις προκλήσεις της βαφής οχημάτων και της ανάπτυξης βαφής είναι η εργασία με το μείγμα υλικών των υποκείμενων εξαρτημάτων. Το αμάξωμα αποτελείται ήδη από πολλά διαφορετικά υλικά από χάλυβα και αλουμίνιο και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανθρακονήματα ή πολυπροπυλένιο. Οι παρτίδες βαφής επομένως, πρέπει να ταιριάζουν εξίσου σε όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και να έχουν το ίδιο χρώμα.

Πριν μπει στο βαφείο, το σώμα απολιπαίνεται, του δίνεται μια φωσφορική επίστρωση και υποβάλλεται σε ηλεκτροχημική διαδικασία που χρησιμοποιείται κυρίως για προστασία από τη διάβρωση. Κατά τη διαδικασία της επίστρωσης, το σώμα βυθίζεται σε μια λεκάνη, η οποία γεμίζει με ηλεκτροφορητική βαφή εμβάπτισης και απιονισμένο νερό. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη κάλυψη του σώματος, περιστρέφεται γύρω από τον δικό του άξονα στη λεκάνη.

Έπειτα εφαρμόζεται ένα αστάρι, η βασική στρώση και η διαφανής στρώση στο σώμα και τα πάνελ, με ένα τυπικό χρώμα χρησιμοποιώντας περίπου 4 λίτρα υγρής εφαρμογής μεταξύ των τριών σταδίων. Τα αστάρια επιλέγονται με βάση το τελικό χρώμα. Τα ανοιχτά χρώματα απαιτούν ανοιχτόχρωμα αστάρια, τα σκούρα χρώματα χρειάζονται σκούρο αστάρι. Η βασική στρώση είναι η έγχρωμη στρώση που αποδίδει την επιθυμητή απόχρωση και έχει πάχος μόνο έως 30 μικρόμετρα. Για να το συγκρίνουμε, ένα τυπικό κομμάτι χαρτιού εκτυπωτή είναι περίπου 100 μικρόμετρα.

Η τελική στρώση του αυτοκινήτου, η διαφανής επίστρωση, είναι το παχύτερο και ψεκάζεται μεταξύ 30 και 50 μικρομέτρων, υποδεικνύοντας πόσο λεπτές είναι οι επιμέρους στρώσεις βαφής. Στη συνέχεια, το βαμμένο αυτοκίνητο στεγνώνει σε μέγιστη θερμοκρασία 200?C για περισσότερες από δυόμισι ώρες.

Τα τυπικά, τα μεταλλικά και τα ειδικά χρώματα ορίζονται εκ των προτέρων για κάθε σειρά μοντέλων της σειράς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και για κάθε παράγωγο για κάθε model year. Η ποσότητα των προσφερόμενων χρωμάτων καθορίζεται από τον αριθμό των δεξαμενών αποθήκευσης και των γραμμών παροχής χρωμάτων στα βαφεία των εργοστασίων παραγωγής. Για το λόγο αυτό, δεν μπορούν να προσφερθούν περισσότερα από 17 τυπικά εξωτερικά χρώματα από καθαρά τεχνική άποψη για την 911.

Με το Paint to Sample, περισσότερα από 100 επιπλέον προεγκεκριμένα χρώματα πέρα ??από τα τυπικά είναι διαθέσιμα από το εργοστάσιο σε μια νέα 911 ή 718. Τα Taycan, Cayenne, Panamera και Macan έχουν περισσότερες από 50 επιπλέον διαθέσιμες επιλογές. Νέες αποχρώσεις μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη μέσω του προγράμματος Paint to Sample Plus, εάν ένας πελάτης θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Το Paint to Sample Plus είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε οχήματα που παράγονται στο Zuffenhausen, τις 911, 718, Taycan και μόνο η ανάπτυξη χρώματος διαρκεί τουλάχιστον πέντε μήνες. Το Paint to Sample Plus προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να προσθέτουν μόνιμα ένα άλλο χρώμα στη χρωματική γκάμα της Porsche. Όλοι οι πελάτες που ζητούν ένα χρώμα για πρώτη φορά και πληρώνουν το επιπλέον τίμημα για την ανάπτυξη χρώματος μπορούν να θεωρήσουν τους εαυτούς τους δημιουργούς αυτού του χρώματος. Ο πελάτης και το χρώμα καταγράφονται στη βάση δεδομένων χρωμάτων της Porsche και το χρώμα προστίθεται στις προεγκεκριμένες επιλογές στο πρόγραμμα Paint to Sample όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε και άλλοι να μπορούν επίσης να παραγγείλουν το χρώμα βαφής που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Η Porsche 911 GT3 του Leh Keen

Ο Leh Keen έχει κάνει σχεδόν τα πάντα σε μια Porsche. Ο επαγγελματίας δρομέας λαμβάνει μέρος στη σειρά one-make Porsche Carrera Cup North America με την ομάδα 311RS Motorsport, κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικούς χώρους με Taycan Turbo S και έχει κατασκευάσει δεκάδες σπορ αυτοκίνητα εκτός δρόμου προδιαγραφών 911 μέσω του The Keen Project.

Μέχρι πέρυσι, όμως, δεν είχε παραγγείλει ποτέ μια νέα Porsche από το εργοστάσιο για τον εαυτό του. Ο Keen γνώριζε ότι για τη δική του 911 GT3 του θα βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές Paint to Sample. «Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα, έχω εμμονή με τα διαφορετικά χρώματα», είπε ο Keen. «Όλα αυτά τα εκπληκτικά χρώματα που έχει κάνει η Porsche όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά σκάβουμε βαθιά στην ιστορία της Porsche. Ήθελα να έχω αυτό το νεότερο, μοντέρνο 911, αλλά στη συνέχεια επικαλυμμένο με ένα πολύ κλασικό παλιό χρώμα», είπε ο Keen για την απόφαση. «Είπα σε μερικούς ανθρώπους ότι θα επιλέξω το χρυσό Gold Bronze Metallic.», θυμάται ο Keen. «Στην αντιπροσωπεία όταν του έβγαλαν το κάλυμμα, έμεινα κάπως έκπληκτος με το πόσο όμορφο ήταν».