Golf R 333 Limited Edition: Η «καυτή» έκδοση με τους 333 PS! (photos)


Η περιορισμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε ακριβώς 333 αντίγραφα, τα οποία «αριθμούνται» με ειδική επιγραφή στο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/5/2023

Για το Volkswagen Golf, ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν γραφτεί πολλά… και για το μέλλον του ακόμα περισσότερα.

Επίσημα γνωρίζουμε από τα χείλη του CEO της Volkswagen, Thomas Schafer, ότι «θα λάβει μια σημαντική αναβάθμιση» το 2024, προκειμένου να μείνει ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος της δεκαετίας και ότι πολύ δύσκολα θα περάσει σε 9η γενιά με θερμικούς κινητήρες. Αναμένεται να υπάρξει «επόμενο» Golf, αλλά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και δύσκολα θα το δούμε μέχρι το 2028.

Ως τότε όμως, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις υπάρχουσες εκδόσεις του και η γερμανική φίρμα παρουσίασε την Τετάρτη (31/5) την πιο εντυπωσιακή. Πρόκειται για το Golf R 333 Limited Edition, που όπως λέει και το όνομά του, αποτελεί ειδική, περιορισμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε μόλις 333 αντίγραφα.

Ο βραχίονας επιδόσεων R της VW προσέθεσε άλλη μία εξαιρετική παραλλαγή στις υπάρχουσες του Golf. Βασισμένη στο Golf R, αλλά με ενσωματωμένο το πακέτο R Performance - όπως και η συλλεκτική Golf R 20 Years Edition, αποδίδει 333 PS και 420 Nm από τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 L TSI.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG. Έτσι, για τα 0-100 km/h απαιτούνται μόλις 4,6 sec. ενώ η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 270 km/h.

Η απαραίτητη ευστάθεια και η πρόσφυση εξασφαλίζονται από μία σειρά συστημάτων υψηλής ποιότητας, όπως το R-Performance Torque Vectoring, συμπεριλαμβανομένου του Vehicle Dynamics Manager, το οποίο κατανέμει την ισχύ όχι μόνο μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των δύο πίσω τροχών.

Τα προφίλ οδήγησης Drift και Special, σχεδιασμένα για την πίστα του Nurburgring, προσφέρουν επίσης πρόσθετη οδηγική απόλαυση μακριά από δημόσιους δρόμους. Το σύστημα εξάτμισης R Performance από την Akrapovic με πίσω σιγαστήρες τιτανίου και οι μαύρες ζάντες Estoril 19 ιντσών με semi-slick ελαστικά αναδεικνύουν επιπλέον τον αγωνιστικό χαρακτήρα του μοντέλου ειδικής έκδοσης.

Εξωτερικά, εντυπωσιάζει από μακριά με το χρώμα Lime Yellow Metallic, το οποίο επεκτείνει τη χρωματική γκάμα του Golf R, αποτελούμενη από Pure White, Lapiz Blue Metallic και Deep Black Pearl Effect. Η μαύρη οροφή και οι υπόλοιπες μαύρες λεπτομέρειες (όπως στα καπάκια των καθρεπτών), αλλά και τα αυτοκόλλητα με την επιγραφή 333 στο πλάι, υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την «επιθετική» εμφάνισή του.

Η περιορισμένη έκδοση επισημαίνεται και στο εσωτερικό, καθώς πρόκειται για το πρώτο R μοντέλο της VW που έχει τον αύξοντα αριθμό κάθε αντιγράφου με ειδική επιγραφή στο ταμπλό, μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις φωτογραφίες του μοντέλου που παρουσιάστηκε, αναγράφεται 000/333.

«Το Golf R 333 είναι το πρώτο μοντέλο R με προδιαγραφές προκαθορισμένες από εμάς που δεν αφήνει ανεκπλήρωτες επιθυμίες των πελατών σχετικά με τις επιδόσεις, χάρη στον εκτεταμένο εξοπλισμό του», τόνισε ο Hakim Halimi, επικεφαλής Μάρκετινγκ Προϊόντων στη Volkswagen R.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης premium σπορ καθίσματα από δέρμα Nappa (με ενσωματωμένα προσκέφαλα) και τους ισχυρούς matrix προβολείς LED IQ.LIGHT (συμπεριλαμβανομένου του πακέτου Light and Vision).

Τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιέχονται στο πακέτο IQ.DRIVE περιλαμβάνουν το Travel Assist, το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist, το Emergency Assist και το Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop & Go. Το Golf R 333 Limited Edition διαθέτει επίσης κεντρικό αερόσακο (μπροστά) και σύστημα κάμερας οπισθοπορείας. Ένα σύστημα της Harman Kardon με 8&1 ηχεία και συνολική ισχύ 480 Watt παρέχει ποιοτικό ήχο στο εσωτερικό.

Με τιμές που ξεκινούν από 76.410 ευρώ στη Γερμανία, το μοντέλο ειδικής έκδοσης μπορεί να παραγγελθεί στις γερμανικές αντιπροσωπείες από τις 2 Ιουνίου. Η παραγωγή και των 333 οχημάτων στο Wolfsburg έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ώστε τα πρώτα μοντέλα να παραδοθούν στους πελάτες από τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πελατών στο Autostadt για όλους τους αγοραστές του Golf R 333 Limited Edition που θα παραλάβουν το όχημά τους στο Wolfsburg τον Οκτώβριο.