Goodwood SpeedWeek: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του event


Το μοναδικό γεγονός που θα λάβει χώρα στο Goodwood, στη θέση του Festival of Speed, θα περιλαμβάνει έναν τριπλό εορτασμό. Των 70 ετών της Formula 1, των 50 ετών από την πρώτη νίκη της Porsche στο le Mans και των TWR Jaguar στο Le Mans.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 2/10/2020

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα λάβει χώρα στα μέσα Οκτωβρίου. Λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, το κλασικό Festival of Speed δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε το νέας σύλληψης SpeedWeek θα πάρει τη θέση του για φέτος. Το event αυτό θα υποστηρίξει η Mastercard.

Αναφορικά με τη Formula 1, φέτος συμπληρώνονται τα 70 χρόνια του θεσμού, οπότε θα έχει την τιμητική της. Από το λόφο του Goodwood θα παρελάσουν μία σειρά από ιστορικά αγωνιστικά, όπως η Lotus 18 του sir Stirling Moss, η Lotus 49B του Graham Hill και δύο 72s που οδηγούσε ο Emerson Fittipaldi. Από νεότερα μονοθέσια θα δούμε επίσης αρκετές McLaren, όπως την MP4/15, την Brawn-Mercedes BGP001 του 2009 και πολλά ακόμη οχήματα που κουβαλούν τη δική τους ιστορία και νίκες σε GP.

Ο δεύτερος εορτασμός αφορά τα 50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans, με την 917. Κεντρικό έκθεμα θα είναι η 917Κ που πήρε την καρό σημαία στη La Sarthe, το 1970, ενώ φυσικά θα υπάρχει και μία μεγάλη ακόμα γκάμα αγωνιστικών, όπως 956, 911 GT1 και 919 Hybrid που αντίστοιχα έχουν κερδίσει το διάσημο αγώνα αντοχής.

Στο ίδιο μοτίβο της κατηγορίας C μία ακόμα φιέστα έχει στηθεί για τις δωδεκακύλινδρες TWR Jaguars. Μοντέλα που κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, όπως οι XJR-8/9 και XJR-12 θα βρίσκονται εκεί, συμπληρώνοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα του event.

Το SpeedWeek, προφανώς θα είναι ένα event κλειστό στο κοινό, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι διοργανωτές του έχουν φροντίσει τα πάντα να μεταδίδονται online, σε πραγματικό χρόνο. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 16-18 Οκτωβρίου του 2020.