Goodyear: Νέο εργοστάσιο στην Αμερική


Θα παράγει 6.000.000 ελαστικά ετησίως και θα απασχολεί 1.000 άτομα

  • 29/4/2015

Σε απάντηση της αυξανόμενης ζήτησης της αγοράς στην Αμερική για premium ελαστικά η Goodyear ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ελαστικών στο Σαν Λουίς Ποτόσι του Μεξικού με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της στην Αμερική. Ο Richard J. Kramer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear ανακοίνωσε την κατασκευή του εργοστασίου από κοινού με τον Πρόεδρο του Μεξικού Enrique Peña Nieto.

Το νέο εργοστάσιο, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις σε υφιστάμενα αμερικανικά και καναδικά εργοστάσιά της Goodyear, θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στην ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για υψηλής προστιθέμενης αξίας (HVA) ελαστικά προς κατανάλωση στη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική. Η ζήτηση της βιομηχανίας για τα ελαστικά HVA σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως κατά την περίοδο 2014 - 2019.

«Αυτή είναι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της Goodyear», δήλωσε ο Richard J. Kramer. «Το νέο μας εργοστάσιο θα μας προσδώσει ένα  περιουσιακό στοιχείο παγκόσμιας κλάσης και θα είναι μια ισχυρή προσθήκη στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις μας στη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική. Το νέο εργοστάσιο προωθεί τη στρατηγική μας για εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας και συνάδει με την εστίασή μας στις επενδύσεις σε έργα υψηλής απόδοσης που οδηγούν σε κερδοφόρα ανάπτυξη».

Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή στα μέσα του 2017, όντας το πιο προηγμένο τεχνολογικά εργοστάσιο της Goodyear με χωρητικότητα περίπου έξι εκατομμύρια ελαστικά ετησίως. Όταν φτάσει τα επίπεδα της πλήρους παραγωγής, το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 1.000 άτομα.

Η επιλογή του Σαν Λουίς Ποτόσι ακολουθεί μια εκτενή ανασκόπηση των πιθανών θέσεων σε όλη την Αμερική. Η επανεξέταση έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η δομή του κόστους, τα logistics, οι υποδομές, το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, τα τιμολόγια καθώς και ζητήματα ποιότητας  ζωής.

«Το Σαν Λουίς Ποτόσι αποτελεί ιδανική τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο. Η κεντρική γεωγραφική του θέση θα μας δώσει τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και τους καταναλωτές σε όλη τη Βόρεια Αμερική, το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Kramer.

Το νέο εργοστάσιο θα αντανακλά τη δέσμευση της Goodyear για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια εγκατάσταση μηδενικών-αποβλήτων και διαλυτών, και θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό LED και state-of-the-art εξοπλισμό συλλογής σκόνης.

Η συνολική επένδυση κεφαλαίου για το έργο θα είναι περίπου 500-550 εκατομμύρια δολάρια, μετά την αφαίρεση των κυβερνητικών κινήτρων, και είναι σύμφωνο με το υπάρχον σχέδιο κατανομής κεφαλαίου της εταιρείας. Οι προοπτικές της εταιρείας για το 2015 και το 2016 αναφορικά με τις δαπάνες κεφαλαίου παραμένουν αμετάβλητες στο ποσό των 1,1 δις δολαρίων και 1,2-1,3 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.