GP Άμπου Ντάμπι: Αυλαία με νίκη του πρωταθλητή


Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε την χρονιά του ο Lewis Hamilton κερδίζοντας το τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, το οποίο θα μείνει στην ιστορία για άλλους λόγους πέραν των αγωνιστικών.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/11/2018

"Αντίο Fernando". Αν έπρεπε να υπάρχει ένας τίτλος για τον τελευταίο αγώνα του 2018 αυτός θα ήταν ο αποχαιρετισμός σε έναν πραγματικό σταρ του Motosport, τον Aλόνσο, ο οποίος μετά το τέλος του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι εγκαταλείπει οριστικά την Formula 1 και τραβάει για άλλες -αγωνιστικές- πολιτείες. O ίδιος πάντως δεν απέκλεισε, χαριτολογώντας, να επιστρέψει, δηλώντας παντοτινός φαν αυτού του... σόου.

Τέλος εποχής και για τον Kimmi Raikkonen ο οποίος έκανε τον τελευταίο του αγώνα με την Ferrari, ήταν όμως άτυχος γιατί εγκατέλειψε πολύ νωρίς από βλάβη στο υβριδικό σύστημα της Ferrari.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν μάλλον προβλέψιμα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Hamilton και την Mercedes να δείχνουν εμπράκτως την φετινή τους κυριαρχία, σε μία πίστ που άλλωστε έχουν το πάνω χέρι. Πίσω του τερμάτισε ο Vettel ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Verstappen ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του. 

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Hamilton στην φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας το δικό του ρεκόρ μέσα σε μία χρονιά. Τηνίδια στιγμή η τρίτη θεση του  Verstappen μπροςτά από τον Ricciardo στον τελευταίο του αγώνα με την Red Bull έφερε το νεαρό Ολλανδό στην τέταρτη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος των οδηγών, εμπρός από τον Bottas. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Ricciardo,  Bottas, Sainz, Leclerc, Perez, Grosjean, Magnussen. Ραντεβού το 2019 με ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα από το φετινό (ας ελπίσουμε στην Ferrari να μειώσουν τα λάθη και να οργανωθούν λίγο καλύτερα) και με τις αλλαγές των πιλότων ανάμεσα στις ομάδες να φέρουν το φρέσκο αίμα που χρειάζεται η Formula 1 για να παραμείνει το κορυφαίο μηχανοκίνητο "σόου" του πλανήτη.