GP Αζερμπαϊτζάν: Νίκη του Bottas, θρίαμβος της Mercedes


To τέταρτο "1-2" σε τέσσερις αγώνες έκανε στο Μπακού η ομάδα της Mercedes η οποία κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα, με τον Bottas να παίρνει την δεύτερη νίκη της χρονιάς και να βρίσκεται ήδη επικεφαλής του πρωταθλήματος. 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/4/2019

Kαι εκεί που όλοι περίμεναν έναν αγώνα γεμάτο απρόοπτα και την ανάκαμψη της Ferrari, τελικά τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Αυτό που έγινε είναι η επανάληψη των προηγούμενων τριών Grand Prix της χρονιάς, με την Mercedes να κάνει ένα ακόμα πολύ εύκολο "1-2" και την Ferrari να μην δείχνει ικανή να αντιδράσει, όχι μόνο σε επίπεδο μονοθεσίου αλλά και -κυρίως- σε επίπεδο τακτικής.

Η νίκη, μετά από μάχη στους τελευταίους γύρους (ενδεικτική της άνεσης της Mercedes να κάνει ότι θέλει στον αγώνα), πέρασε στον Βottas για δεύτερη φορά φέτος. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Hamilton, που προσπάθησε που σε συνδυασμό με τη νίκη του Bottas έδειξαν την απόλυτη κυριαρχία της ομάδας και ήδη αποσπάστηκαν αρκετά στην βαθμολογία οδηγών και ομάδων.

Στην τρίτη θέση ο Vettel που δεν έδειξε ποτέ ότι μπορούσε να απειλήσει για κάτι περισσότερο με μία ομάδα μάλλον πελαγωμένη, κάτι που φάνηκε κυρίως στην περίπτωση του Leclerc, ο οποίος θα έπρεπε να βγει νωρίτερα για αλλαγή ελαστικών (τουλάχιστον πήρε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου).

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι Verstappen με Red Bull, Leclerc με Ferrari, Perez με Racing Point,  Sainz με McLaren, Norris με McLaren, Stroll με Racing Point και Raikkonen με Alfa Romeo